Zilveren Kruis of OHRA?

Welke verzekeraar geniet jouw voorkeur, Zilveren Kruis of OHRA? Elders op dit platform lees je alles over beide verzekeraars en over zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen die ze bieden. Ook zorgverzekeraars vergelijken is daar mogelijk. Ondertussen vergelijken wij beide verzekeraars hier ook alvast. Zo heb jij voor jezelf straks het antwoord op de vraag wordt het Zilveren Kruis of OHRA?

Onderstaand zie je de premies van 2021. Tip: Schrijf je in voor de Premie Wekker en ontvang als eerste de premies van 2022!

Kies je voor Zilveren Kruis of OHRA: De basis- en aanvullende verzekeringen van OHRA en Zilveren Kruis

Zilveren Kruis of OHRA?

OHRA staat voor Onderlinge ziekteverzekering der Hoogere Rijks-Ambtenaren. Het was inderdaad eerst een verzekering voor rijksambtenaren. Tegenwoordig is iedereen overigens meer dan welkom bij de verzekeraar die één basisverzekering en tal van aanvullende verzekeringen biedt. Je maakt door je aan te sluiten bij OHRA  gebruik van een restitutiepolis. Daarnaast kun je naast de basisverzekering kiezen voor  aanvullende verzekeringen in de vorm van  Zorgverzekerd op Reis, Sterk, Sterk Fysio Meenemen, Aanvullend en Aanvullend Fysio Meenemen, Extra Aanvullend Fysio Meenemen. Wat betreft de tandenverzekering kun je kiezen voor Tand Sterk, TandenGaaf  250 en TandenGaaf 500.

Een van de grootste zorgverzekeraars van ons land

Zilveren Kruis of OHRA?

Zilveren Kruis is actief vanaf 1949 en is een van de grootste zorgverzekeraars van ons land.  Zilveren Kruis biedt drie basisverzekeringen in de vorm van Basis Budget, Basis Zeker en Basis Exclusief. Daarnaast kun je kiezen voor de Basis Plus Module, Aanvullend 1 ster, Aanvullend 2 sterren, Aanvullend 3 sterren en  Aanvullend 4 sterren. Voorts heeft het in Aanvullend Tand Basis, Aanvullend Tand 1 Ster en Aanvullend Tand 2 Sterren een tandenverzekering,

Bepaal zelf de datum van de premie-incasso en gebruik de app

Groot voordeel van Zilveren Kruis is dat je zelf de datum van de premie-incasso mag bepalen. Bovendien maakt de verzekeraar gebruik van de diensten van Royal Doctors als het gaat om het aanvragen van een second opinion. De premiebedragen voor de aanvullende verzekeringen van Zilveren Kruis zijn gebaseerd op de leeftijd .Vanaf 29 jaar zijn de premies namelijk hoger, Daarnaast geldt voor de tandenverzekering 2 en 3 sterren een medische acceptatie. OHRA heeft  als voordeel dat mobiel declareren een optie is via de OHRA app. Voorts heb je bij deze verzekeraar de volledig vrije zorgkeuze. Bij OHRA is een naturapolis niet mogelijk.

Pas je verzekering aan de levensfase aan

OHRA heeft nog een voordeel. Het biedt namelijk de meegroeiservice. Je kunt eens per jaar je aanvullende verzekeringen aanpassen aan een nieuwe levensfase, bijvoorbeeld als je zwanger bent, er gezinsuitbreiding is, je een kind adopteert, gaat samenwonen of trouwen, als je gaat verhuizen, scheiden of als je kinderen uit huis gaan. Breng je wijzigingen aan in je aanvullende verzekering, dan gaat de nieuwe aanvullende verzekering in op de eerste dag van de nieuwe maand.

Verzekeraars met ervaring

Je hebt bij beide verzekeringen zeker wat te kiezen. Wat betreft de aanvullende verzekeringen heeft OHRA net iets meer te bieden en is ook de meegroeiservice zeker een voordeel van deze verzekeraar.  Zilveren Kruis maakt het de klant gemakkelijker door ze zelf de datum van de premie-incasso te laten kiezen. Wat beide verzekeringen gemeen hebben is de uitstekende klantenservice. Bovendien hebben beide verzekeraars heel veel ervaring. Zij weten dus heel goed wat goede zorg is.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten