Zilveren Kruis of OHRA?

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
211,34
Zorgkeuze
zeer ruim
100% keuzevrijheid in ziekenhuis, huisarts en fysio
  • Fysio Meeneemservice mogelijk
  • Gratis tandongevallen dekking bij aanvullende verzekering
  • Korting op veel sportscholen
Goed alternatief
Maximale korting
180,

-

Zorgkeuze
zeer ruim
VGZ zorgverzekering met korting
  • 100% Vrije zorgkeuze
  • Gratis Leuk & Gezond waardebon twv € 40,-
  • Gratis tandongevallenverzekering

Welke verzekeraar geniet jouw voorkeur, Zilveren Kruis of OHRA? Elders op dit platform lees je alles over beide verzekeraars en over zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen die ze bieden. Ook zorgverzekeraars vergelijken is daar mogelijk. Ondertussen vergelijken wij beide verzekeraars hier ook alvast. Zo heb jij voor jezelf straks het antwoord op de vraag wordt het Zilveren Kruis of OHRA?

Kies je voor Zilveren Kruis of OHRA: De basis- en aanvullende verzekeringen van OHRA en Zilveren Kruis

Logo OHRA 2025OHRA staat voor Onderlinge ziekteverzekering der Hoogere Rijks-Ambtenaren. Het was inderdaad eerst een verzekering voor rijksambtenaren. Tegenwoordig is iedereen overigens meer dan welkom bij de verzekeraar die één basisverzekering en tal van aanvullende verzekeringen biedt. Je maakt door je aan te sluiten bij OHRA gebruik van een combinatiepolis met een vrije ziekenhuiskeuze.. Daarnaast kun je naast de basisverzekering kiezen voor  aanvullende verzekeringen in de vorm van  Zorgverzekerd op Reis, Sterk, Sterk Fysio Meenemen, Aanvullend en Aanvullend Fysio Meenemen, Extra Aanvullend Fysio Meenemen. Wat betreft de tandenverzekering kun je kiezen voor Tand Sterk, TandenGaaf  250 en TandenGaaf 500.

Een van de grootste zorgverzekeraars van ons land

Logo Zilveren Kruis 2025Zilveren Kruis is actief vanaf 1949 en is een van de grootste zorgverzekeraars van ons land.  Zilveren Kruis biedt drie basisverzekeringen in de vorm van Basis Budget, Basis Zeker en Basis Exclusief. Daarnaast kun je kiezen voor de Basis Plus Module, Aanvullend 1 ster, Aanvullend 2 sterren, Aanvullend 3 sterren en  Aanvullend 4 sterren. Voorts heeft het in Aanvullend Tand Basis, Aanvullend Tand 1 Ster en Aanvullend Tand 2 Sterren een tandenverzekering,

Bepaal zelf de datum van de premie-incasso en gebruik de app

Groot voordeel van Zilveren Kruis is dat je zelf de datum van de premie-incasso mag bepalen. Bovendien maakt de verzekeraar gebruik van de diensten van Royal Doctors als het gaat om het aanvragen van een second opinion. De premiebedragen voor de aanvullende verzekeringen van Zilveren Kruis zijn gebaseerd op de leeftijd .Vanaf 29 jaar zijn de premies namelijk hoger, Daarnaast geldt voor de tandenverzekering 2 en 3 sterren een medische acceptatie. OHRA heeft  als voordeel dat mobiel declareren een optie is via de OHRA app. Voorts heb je bij deze verzekeraar de volledig vrije zorgkeuze. Bij OHRA is een naturapolis niet mogelijk.

Pas je verzekering aan de levensfase aan

OHRA heeft nog een voordeel. Het biedt namelijk de meegroeiservice. Je kunt eens per jaar je aanvullende verzekeringen aanpassen aan een nieuwe levensfase, bijvoorbeeld als je zwanger bent, er gezinsuitbreiding is, je een kind adopteert, gaat samenwonen of trouwen, als je gaat verhuizen, scheiden of als je kinderen uit huis gaan. Breng je wijzigingen aan in je aanvullende verzekering, dan gaat de nieuwe aanvullende verzekering in op de eerste dag van de nieuwe maand.

Verzekeraars met ervaring

Je hebt bij beide verzekeringen zeker wat te kiezen. Wat betreft de aanvullende verzekeringen heeft OHRA net iets meer te bieden en is ook de meegroeiservice zeker een voordeel van deze verzekeraar.  Zilveren Kruis maakt het de klant gemakkelijker door ze zelf de datum van de premie-incasso te laten kiezen. Wat beide verzekeringen gemeen hebben is de uitstekende klantenservice. Bovendien hebben beide verzekeraars heel veel ervaring. Zij weten dus heel goed wat goede zorg is.

4.1/5 - (18 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar