Waarom stap jij over naar een andere zorgverzekeraar?

Waarop stap jij over naar een andere verzekeraar?
Waarom stap jij over naar een andere verzekeraar?

Waarom stap jij over naar een andere zorgverzekeraar? Want dat er straks weer duizenden mensen de overstap maken naar een andere verzekeraar staat wel vast. Omdat de verschillen tussen de verzekeringen groot zullen zijn, is de verwachting dat een record aantal mensen een nieuwe verzekeraar zal zoeken. We geven je goede redenen om in elk geval je verzekeringen te vergelijken en reden om eventueel over te stappen.

Waarom stap jij over naar  een andere verzekeraar, verandert jouw zorgbehoefte?

Waarom stap jij over naar een andere zorgverzekeraar? Een reden zou kunnen zijn  dat je verzekering gaat veranderen. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat er een baby op komst is. Of als je nu al weet dat je volgend jaar vaker naar de tandarts gaat, zoal dat ook geldt voor fysiotherapie. Check of je huidige verzekering met de extra zorg die je neemt in 2021 nog wel past. En als je dat toch kijkt, kijk dan ook eens over de schutting naar een andere verzekeraar. Op die manier kun je wellicht wel geld besparen.

Geen contract meer tussen zorgaanbieder en zorgverlener

Een andere reden om over te stappen zou kunnen zijn dat  er in 2021 geen contract meer is tussen jouw zorgaanbieder en jouw zorgverzekering. Contracten veranderen elk jaar, en zo kan er ook bij jouw huidige verzekeraar het een en ander veranderen. Dit kan gepaard gaan met onverwachte kosten.

Besparen op je vaste lasten

Een derde reden kan zijn dat je simpelweg wilt besparen op de vaste lasten, je op de kleintjes wilt letten. In dat kader is het ook zeer verstandig de aanvullende verzekeringen tegen het licht te houden. Er zijn situaties bekend dat de premie die je gedurende een jaar betaalt duurder is dan de kosten voor een behandeling. In bepaald gevallen – en als je een spaarpotje hebt- is het verstandiger kleine medische zorg zelf te betalen. De tandarts is er een voorbeeld van. Zelf betalen kan vaak voordeliger zijn dan het afsluiten van een dure tandartsverzekering.

Verwacht je nou geen grote ingrepen in 2021, dan kun je overwegen het eigen risico te verhogen. Zorg dan wel dat je een spaarpotje hebt, mocht je een verhoogd eigen risico hebben en een behandeling dus eerst zelf moeten betalen.

 

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar