VGZ of Zilveren Kruis

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
218,75
Zorgkeuze
ruim
Inclusief VGZ Mindfulness coach app
  • Niet direct af te sluiten, wel via Independer
Goed alternatief
Maximale korting
211,34
Zorgkeuze
zeer ruim
100% keuzevrijheid in ziekenhuis, huisarts en fysio
  • Fysio Meeneemservice mogelijk
  • Gratis tandongevallen dekking bij aanvullende verzekering
  • Korting op veel sportscholen

Je bent uiteindelijk uitgekomen bij de zorgverzekeraars VGZ en Zilveren Kruis. Tussen deze twee zorgverzekeraars wil je een keuze gaan maken voor de zorgverzekering 2021. Als je verstandig bent gebruik je elders op dit platform de zorgverzekeringen vergelijker. Waarschijnlijk kan die uiteindelijk aangeven wat de voor jou beste zorgverzekeraar is: VGZ of Zilveren Kruis. Voor dat je gaat vergelijken check je toch al eerst de informatie over zowel de basis- als de zorgverzekeringen elders op dit platform. Dan weet je waar je over praat en wordt de keuze VGZ of Zilveren Kruis weer iets gemakkelijker.

Leer in stapjes een gezondere leefstijl aan

Logo Zilveren Kruis 2025Laten we eerst eens kijken naar de zorgverzekering van Zilveren Kruis. Deze verzekeraar verzekert je niet alleen tegen de kosten voor de zorg, maar wil je met de speciale app Actify een gezondere leefstijl aanleren. Actify geldt als je persoonlijke, digitale coach. Daarnaast biedt het je nog de Zilveren Kruis app om te declareren, betalen en inzicht in de zorgkosten te krijgen en de app Wijzer voor al je vragen over je gezondheid. Zilveren Kruis biedt drie basisverzekeringen: Basis Budget, Basis Zeker en Basis Exclusief. Daarnaast kun jij je via bijvoorbeeld sportbonden en ledenorganisaties aanmelden voor een collectieve verzekering. Bij Zilveren Kruis kun je overigens de maandpremie naar beneden bijstellen door het eigen risico te verhogen.

Waar kun je het snelst behandeling krijgen?

Zilveren Kruis biedt met de Basis Plus Module en Aanvullend 1, 2, 3, 4 en 5 sterren een keur aan aanvullende opties. Bovendien heeft het ook nog eens 5 tandartsverzekeringen, waarmee je verzekerd bent tegen consulten, vullingen, kiezen trekken, mondhygiëne, bruggen en kronen en kosten na een ongeval. Ook bij VGZ vind je steeds dat pakket dat bij je past. De verzekeraar denkt met je mee en helpt je om ondanks wachtlijsten snel behandeld te kunnen worden. VGZ staat bekend om de snelle uitbetaling en is een zeer innovatieve zorgverzekeraar.

Maximale eigen risico is 15 euro korting op de maandpremie

Logo VGZ 2025VGZ heeft drie basisverzekeringen met Basis Keuze, Ruime Keuze en Eigen Keuze. Zet jij het eigen risico op de maximale 885 euro, dan krijg je maandelijks 15 euro korting op je maandpremie. VGZ biedt een app en een collectieve zorgverzekering die je aantrekkelijke kortingen op kan leveren. Daarnaast kun je kiezen voor vier VGZ aanvullende verzekeringen met de Instap, Goed, Beter en Best. Uiteraard biedt het innovatieve VGZ ook een gedegen tandartsverzekering. Je hebt nu de keuze uit de Tand Goed, Tand Beter en Tand Best verzekering.

Univé of VGZ. Dat is geen eenvoudige afweging. Beide verzekeraars staan er goed op in verzekeringsland en bieden in elk geval altijd waar voor je geld.

4.5/5 - (13 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar