Verhogen van het eigen risico kan honderden euro’s opleveren

Het verhogen van het eigen risico kan honderden euro’s opleveren. Dat is gebleken uit een onderzoek van Independer. Zeker als je over voldoende geld beschikt is het dus zeker de moeite waard dit eigen risico te verhogen van 385 euro naar 885 euro. Volgens Independer kan dit een besparing opleveren van maximaal 336 euro per jaar.

Verhogen van het eigen risico kan honderden euro’s opleveren

Opvallend; vooral bij de minder bekende merken is het een trend dat steeds meer mensen kiezen voor het vrijwillig verhogen van de vrijwillige eigen bijdrage. Berekend is dat twee jaar geleden maximaal 300 euro verdiend kon worden wanneer de eigen bijdrage verhoogd wordt naar 885 euro. Bij verzekeraar Zorg en Zekerheid kan dit voordeel nu al oplopen tot 336 euro op jaarbasis.

Zorg wel dat je voldoende geld achter de hand hebt

Bij zorg vanuit de basisverzekering komt standaard de eerste 385 euro voor rekening van de verzekeringnemer. Je kunt dus zelf dit bedrag verhogen tot maximaal 885 euro. Doe je dat, dan is het wel belangrijk dat je voldoende spaargeld op de rekening hebt overigens. Stel dat je te maken krijgt met onverwachte zorgkosten, dan kan het zo zijn dat je dus maximaal een bedrag van 500 euro uit eigen zak dient te betalen. Dat geld dien je dan dus wel te hebben.

Vergelijk de zorgverzekeraars hier op zorgverzekerinq.nl

Zeker wanneer je verwacht niet al te veel zorgkosten te maken, is het een aanrader om het vrijwillige eigen risico te verhogen tot het maximum van 885 euro. Mits je dus voldoende spaargeld hebt. Hier op zorgverzekerinq.nl kun je de verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Op basis van dat vergelijk kies je de voor jou beste zorgverzekeraar.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar