Kunstgebit vergoeding 2022

Als eten en spreken steeds moeilijker wordt vanwege de gezondheid van je eigen gebit, kan een kunstgebit de oplossing zijn.  Je hebt tegenwoordig heel erg veel verschillende kunstgebitten, ook wel protheses genoemd.

Bovenstaand zie je de premies van 2021. Tip: Schrijf je in voor de Premie Wekker en ontvang als eerste de premies van 2022!

Kosten voor het kunstgebit verschillen nogal

De kosten voor een kunstgebit verschillen nogal. Het ligt er maar net aan welke prothese je kiest om iets over de kosten te kunnen zegen.  De algehele kosten zijn ook nog eens afhankelijk van de kosten die gemaakt worden voor het verwijderen van tanden en kiezen. Er is een kunstgebit vergoeding 2022 vanuit de basisverzekering, Er geldt namelijk een kunstgebit vergoeding 2022 van 75 procent van de totale kosten van het kunstgebit. Uiteraard kost je het wel eigen risico.

Kunstgebit vergoeding 2022 uit de basis- en de aanvullende verzekering

Van je eigen geld betaal je dus de overige 25 procent voor de prothese. Die eigen bijdrage kun je aanvullend verzekeren. Kies jij voor een aanvullende verzekering, dan kun je vanuit de verzekering nog weer een extra kunstgebit vergoeding 2022 tegemoet zien. Wat de percentages precies in euro’s zijn, is afhankelijk van het type gebit dat gekozen wordt en houdt verband met andere gemaakte (tandarts)kosten. Door een aanvullende verzekering te sluiten en zo aanspraak te maken op de kunstgebit vergoeding 2022 hoeft de prothese je dus niet heel erg veel eigen geld te kosten.

Aanvullende tandartsverzekering

Het trekken van tanden en kiezen wordt overigens niet vergoed vanuit de basisverzekering. Die kosten betaal je dus in principe zelf, mits je een aanvullende tandartsverzekering hebt afgesloten. Je kunt op deze website  gemakkelijk de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Aan de hand van dit vergelijk en nadat je ook de polisvoorwaarden door hebt genomen, kies je de voor jou meest aantrekkelijke verzekering.

Is er een kunstgebit vergoeding uit het basispakket?

Ja. Vanuit de basisverzekering geldt een kunstgebit vergoeding van 75 procent van de prijs van een prothese. Hoeveel die vergoeding precies is, is afhankelijk van het soort kunstgebit dat aangeschaft wordt.

Kun jij je aanvullend verzekeren voor de overige 25 procent?

Ja, het is mogelijk om een extra, aanvullende verzekering af te sluiten. Op die manier hoeft een kunstgebit je dus, behalve de extra te betalen premie, niet veel eigen geld te kosten.

En hoe vind je nou de beste verzekeraar?

Heel simpel, door op Zorgverzekerinq.nl de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Op basis van jouw wensen en nadat je de polisvoorwaarden goed hebt doorgenomen, kies je de voor jou beste zorgverzekeraar.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten