Stijging zorgpremie blijft binnen de perken

Verhoging zorgpremie blijft binnen de perken
Verhoging zorgpremie blijft binnen de perken

De stijging zorgpremie blijft binnen de perken. Die conclusie kan getrokken worden nu het merendeel van de verzekeraars de premie voor 2021 bekend heeft gemaakt. Achteraf zat de regering met de geschatte verhoging van 5 euro per maand nog heel aardig in de goede richting. Uitschieter wat betreft de premieverhoging is wel de CZ restitutieverzekering. Die is vanaf volgend jaar namelijk 11,05 euro per maand duurder.

Stijging zorgpremie blijft binnen de perken, De Friesland slechts 3 euro per maand duurder

Ondertussen heeft het gros van de verzekeraars de premies voor volgend jaar bekend gemaakt en de stijging zorgpremie blijft binnen de perken.   CZ is de uitzondering op de regel door ook met de natura verzekering fors duurder te worden met 8,65 euro per maand.  Anderen houden het betaalbaar voor de consument. Zo is de premieverhoging bij De  Friesland slechts 3 euro, heeft DSW een verhoging van 6,50 euro doorgevoerd en doet FBTO het met een verhoging van 5,50 en 6 euro voor de natura en de restitutiepremie.

Ook OHRA wordt fors duurder

In Twente gooit de premies volgend jaar met 6,50 euro omhoog. IZA acht 4,50 verhoging per maand voldoende.  Nationale Nederlanden dan. Zij maakten bekend in 2021 6,68 euro per maand meer aan premie te vragen. Ook OHRA wordt fors duurder met 10,25 euro per maand. Daar steekt de 3 euro van Pro Life schril bij af. Ook Salland is aan de dure kant met een premieverhoging van een tientje per maand. UMC wordt 7,48 euro duurder per maand.

VGZ houdt de premiestijging onder de norm van 5 euro

Verzekeraar VGZ verhoogde zowel de restitutie als de natura premie met 4,50 euro per maand, minder nog dan de schatting van de Nederlandse regering. Zilveren Kruis houdt zich daarentegen precies aan de verhoging van 5 euro per maand. Zorg en Zekerheid vraagt straks 7,30 euro meer voor de natura verzekering en 9 euro voor de restitutie verzekering die het aanbiedt. Zorgdirect tenslotte verhoogt met ‘slechts’ 4,50 euro per maand.

Tot en met 31 december overstappen

Als straks ook de laatste  verzekeraars de premie bekend maken, kan het vergelijken beginnen. Gezien de verschillen in premies die er zijn, is dat wel degelijk de moeite waard. Wil je overstapopen naar een andere verzekeraar dan heb je tot 31 december, 00.00 uur, de tijd.

 

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar