Record aantal overstappers zorgpremie verwacht

Record aantal vergelijkers verwacht
Record aantal overstappers verwacht

Er wordt een record aantal overstappers zorgpremie verwacht. Dat heeft te maken met het feit dat meer mensen thuis zijn en de onzekerheid die ontstaan is door Covid-19.  Vanaf 12 november is het mogelijk de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Overstappen kan vervolgens tot 31 december, 00.00 uur.

Record aantal overstappers zorgpremie verwacht, groeiende interesse van studenten

De verwachting is dat bijvoorbeeld meer studenten zich in de materie gaan verdiepen. Dit zou alles te maken hebben  met het feut dat veel studenten hun bijbaantje  kwijt zijn. En dus zal er bezuinig moeten worden en dat zou wellicht kunnen via de zorgpremie. Voorheen bleken jongeren minder geïnteresseerd in overstappen. Mensen zijn door corona meer thuis en denken vaker na over de kosten en dus ook over de zorgverzekering.

Corona heeft mensen wakker geschud

Ook omdat meer en meer vastigheden wegvallen- want wat is een vaste baan nog waard- denken kenners dat een record aantal mensen verzekeraars gaan vergelijken en eventueel gaat overstappen.  Corona heeft mensen wakker geschud. Ze willen hun zaakjes op een rijtje hebben en bovendien besparen. En dat kan als je de premies gaat vergelijken en eventueel overstapt.

Vergelijken en overstappen is de moeite waard

Zeker is dat de premie in 2021 duurder is. Het kabinet zegt dat je rekening moet houden met een premieverhoging van 59 euro per jaar. In de praktijk zalm dit wat meer zijn. Dat is wel al duidelijk geworden nu een aantal verzekeraars de premies voor 2021 al bekend heeft gemaakt. De onderlinge verschillen zullen weer groot zijn. Dat maakt vergelijken en overstappen vaak ook de moeite waard.

Eigen risico blijft op 385 euro

Omdat de premie duurder wordt in 2021, zal naar alle waarschijnlijkheid de zorgtoeslag navenant stijgen. Verder gaat de inkomensafhankelijke bijdrage omhoog, maar het eigen risico blijft met 385 euro gelijk. De verwachting is dat de aanvullende verzekeringen ook duurder worden. In de nieuwe basisverzekering zijn nieuwe medicijnen tegen kanker opgenomen en donoren betalen vanaf 2021 geen eigen risico meer.

 

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar