doorlooptijden in de zorg moeten sneller

Verzekeren voor onbeperkte fysiotherapie is nagenoeg onmogelijk

onbeperkte fysiotherapie amper te verzekeren

Verzekeren voor onbeperkte fysiotherapie is nagenoeg onmogelijk. Toegegeven, het kan nog steeds bij drie verzekeraars, maar gezien de premies die betaald moeten worden is dat voor vrijwel niemand haalbaar. Daarmee daalt opnieuw het aanbod van verzekeraars met een onbeperkte vergoeding.  De pakketten worden aan de andere kant steeds duurder.

Vasthouden aan medische selectie

Nog een probleem is dat de zorgverzekeraar krampachtig vast blijft houden aan de medische selectie, waardoor een groep al op voorhand uitgesloten wordt. Met VvAA, ONVZ en PNOzorg zijn er nog drie verzekeraars die het mogelijk maken een aanvullende verzekering te nemen voor onbeperkte fysiotherapie. De gemiddelde premie ligt echter op een bedrag van 1588 euro per jaar. Daarmee is de premie met 835 euro gestegen. Een stijging van een kleine vijftig procent dus.

Eerst  telefonisch contact

Nog iets; online overstappen naar een van de drie verzekeraars kan alleen bij VvAA. Met ONVZ en PNOzorg moet eerst telefonisch contact opgenomen worden. Bij alle drie de verzekeraars worden bovendien gezondheidsvragen gesteld. Alleen als sprake is van chronische aandoeningen als MS, een aandoening aan de ruggengraat en een frozen shoulder wordt fysio onbeperkt vergoed uit de basisverzekering,

Geweigerd op basis medische acceptatie

Een slechte ontwikkeling, zeker dus voor de mensen die te maken hebben met bijvoorbeeld reuma of artrose. Voor deze mensen is onbeperkte fysiotherapie min of meer een must. Een aanvullende verzekering afsluiten is echter vaak onmogelijk. Op basis van de medische acceptatie worden ze namelijk al geweigerd.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar