Milde stijging van de zorgpremie Stad Holland

Milde stijging zorgpremie Stad Holland
Milde stijging zorgpremie Stad Holland

Soms valt het mee en zien we een slechts een milde stijging van de zorgpremie voor 2021.  Hoera! Neem nou Stad Holland. Werd in de Miljoenennota nog gesproken van een stijging van gemiddeld 4,2 procent voor de basisverzekering, daar houdt Stad Holland het bij een stijging van 3,5 procent. Daarmee wordt de zorgpremie bij Stad Holland 54 euro duurder.

Milde stijging van de zorgpremie, maandpremie nu precies 133 euro

Slechts een milde stijging van de zorgpremie. Het is tegenwoordig al goed nieuws. Stad Holland, dat een restitutiepolis aanbiedt met een volledig vrije zorgkeuze, biedt het ons. De basisverzekering bij deze verzekeraar kost straks 133 euro per maand. Kijken we terug naar het jaar 2017 dan zien we dat de premie 112 euro bedroeg. Twee jaar later was dat al 119,25 en straks in 2021 kost de premie op maandbasis dus 133 euro.

Spelen met het eigen risico is de moeite waard

Als je bij Stad Holland het eigen risico vrijwillig omhoog gooit, krijg je korting op de maandelijkse premie. De maximale korting bedraagt bij deze verzekeraar 19,50 euro, waardoor de basisverzekering op 113,50 uitkomt. Het eigen risico is dan 875 euro. Stad Holland is een bijzondere aanbieder van verzekeringen. Het werkt als zelfstandig intermediair en is op bestuurlijk vlak gelieerd aan DSW en InTwente. Stad Holland heeft een marktaandeel van 4,2 procent. Behalve de basisverzekering biedt het aanvullende verzekeringen in de vorm van de pakketten Compact, Standaard, Jongeren, Uitgebreid en Extra Uitgebreid.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar