Jongeren betalen de zorgpremie tijdig met dank aan Get a Grip

Jongeren moeten de zorgpremie weer op tijd gaan betalen
Jongeren moeten de zorgpremie weer op tijd gaan betalen

Jongeren betalen de zorgpremie weer op tijd in het vervolg. Dit is althans de bedoeling van het Humanitas project Get a Grip. Het project moet ervoor zorgen dat jongeren vanaf 16 jaar hun geldzaken weer op orde krijgen en zich weer zelf kunnen redden. Ook jongeren betalen de zorgpremie vaak te laat, zo is gebleken. Het project wordt uitgerold door Humanitas Lansingerland en zou eventueel landelijke dekking kunnen krijgen.

Jongeren betalen de zorgpremie te laat of helemaal niet

Ook jongeren betalen de zorgpremie te laat of helemaal niet. Sterker nog, 40 procent van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar hebben al schulden in de vorm van een lening of betalingsachterstanden. Duidelijk is dat een aantal de verantwoordelijkheid wel, maar een grote groep de financiële verantwoordelijkheden nog niet kan dragen.

Jongeren beter keren omgaan met geld

Get a Grip moet ervoor zorgen dat  dat jongeren beter leren omgaan met geldzaken. Vrijwilligers zullen het project vorm geven. In eerste instantie zal getracht worden jongeren inzicht te geven in  inkomsten, uitgaven en schulden. Weer anderen krijgen hulp bij het maken van een financiële administratie en in bepaalde gevallen zal naar oplossingen gezocht worden.

Verantwoordelijkheid dragen

Doel van het project is dat jongeren, hun geldzaken weer op orde krijgen en zelf de verantwoordelijkheid weer kunnen dragen als het gaat om de financiën. Nu blijken veel jongeren de prioriteit te geven aan feesten in plaats van het betalen van bijvoorbeeld de zorgpremie. In die situatie moet verandering komen, zo meent Humanitas.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar