milieuvriendelijker eten

Food trends om gezonder en milieuvriendelijker te eten

Is het je persoonlijke goal om gezonder en milieuvriendelijker te gaan eten? Dan kan het geen kwaad om een eindje op weg geholpen te worden om dit mooie doel te bereiken. Op deze pagina lees je meer over hoe je gezonder en milieuvriendelijker kunt eten. Je komt erachter wat de leukste food trends van dit moment zijn. Verder lees je welke voordelen er aan milieuvriendelijker eten zitten en krijg je tips waarmee jij je doel kunt bereiken. Aan het einde lees je wat je nog meer kunt doen om je gezondheid op peil te houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om voor een zorgverzekering te kiezen die bij je persoonlijke leefstijl en situatie past.

Milieuvriendelijker eten met de leukste food trends van dit moment

Wil jij er meer energie in stoppen om gezonder en milieuvriendelijker te eten? Dan kun je een aantal trends uitproberen die je daarbij helpen. Het leuke aan deze food trends is dat ze niet alleen gezond en milieuvriendelijk, maar ook nog eens hartstikke lekker zijn. Hieronder lees je een paar voorbeelden terug.

1. Probeer eens een ander soort pasta uit

In plaats van pasta van deeg, kun je ook pasta gemaakt van linzen, spinazie, wortel of andere vegan ingrediënten uitproberen.  Dat is meteen een stukje gezonder!

2. Plantaardige zoetstoffen aan je baksels toevoegen

Wist je dat dadels als plantaardige zoetstof gebruikt kunnen worden? Dit is heerlijk in allerlei zoete gebakjes, koekjes, cakes en ga zo maar door. Het is aan jezelf om te experimenteren en je creativiteit in te zetten om de lekkerste milieuvriendelijke en gezonde gerechten op tafel te zetten.

3. Paddenstoelen zijn de way to go

Misschien ben je de meer bijzondere paddenstoelen in restaurantjes al tegengekomen. Los van een champignon, zou je namelijk voor lekkere shiitakes, oesterzwammen of portobello’s kunnen kiezen als vleesvervangers in je favoriete gerechten. Paddenstoelen zijn heerlijk en met veel andere smaken te combineren.

milieuvriendelijker eten

4. Kies voor lokale producten

Wist je dat je veel verse groenten, fruit en noten of zaden bij biologische winkels of de boer en telers zelf kunt kopen? Het maakt niet uit of je in de stad of op het plattenland woont. Er is altijd wel een leuke verkoper van verse spulletjes in de buurt te vinden. Je zal verrast zijn door de intense smaken, kleuren en geuren van verse producten. Lokaal shoppen zorgt ervoor dat je vaker eet wat binnen het seizoen valt. Lokaal winkelen voor gezonde en milieuvriendelijke producten kun je niet alleen thuis, maar ook op vakantie doorzetten. Zo eet je overal weer iets anders en kun je veel nieuwe smaken uitproberen.

Welke voordelen zitten er aan milieuvriendelijker eten?

Milieuvriendelijker eten, het klinkt misschien als een ver-van-je-bed-show. Maar wist je dat het niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor jezelf? Het heeft allerlei voordelen waar je blij van wordt! Milieuvriendelijker eten draagt bijvoorbeeld bij aan een schonere lucht. Minder uitstoot van broeikasgassen betekent minder luchtvervuiling en dat ademt wel zo fijn. Daarnaast zorgt het voor behoud van biodiversiteit. Door te kiezen voor duurzame landbouwmethoden en seizoensgebonden groenten en fruit, help je mee om onze natuurlijke omgeving te beschermen.

Door bewust te kiezen voor milieuvriendelijke voeding, eet je vaak ook gezonder. Denk aan meer groenten, fruit en volkoren producten. En dat heeft weer allerlei voordelen voor je eigen gezondheid. Een win-winsituatie! En vergeet de dieren niet. Milieuvriendelijker eten gaat hand in hand met dierenwelzijn. Door te kiezen voor biologische en diervriendelijke producten, draag je bij aan een beter leven voor de dieren. Dat smaakt extra goed!

Handige tips om milieuvriendelijker te eten

Wil jij graag milieuvriendelijker eten, maar weet je niet waar je mee kunt beginnen? Geen zorgen, wij hebben wat handige tips voor je! Probeer maar eens om minder voedsel te verspillen. Plan je maaltijden vooruit en bewaar restjes voor de volgende dag. Probeer ook eens wat vaker plantaardig te eten. Er zijn zoveel smaakvolle en creatieve opties! Hoe leuk is het om met verschillende ingrediënten te experimenteren? Oh, en vergeet je eigen boodschappentas niet. Zo vermijd je onnodig gebruik van plastic als je boodschappen gaat doen. En zoals je eerder al kon lezen, kun je vaker kiezen voor biologische en lokale producten. Daarmee steun je niet alleen de lokale boeren, maar ook het milieu. Met deze tips wordt milieuvriendelijker eten een eitje!

Door gezond te eten zorg je ervoor dat je minder snel ziek wordt

Naast milieuvriendelijker en gezonder eten, voldoende bewegen en zorgen voor een goede nachtrust, kun je met de juiste zorgverzekeraar nog veel meer uit je gezondheid halen. Ieder jaar krijg je in december de kans om voor het nieuwe jaar een andere zorgverzekeraar of pakket uit te kiezen. Kies voor zorgverzekeraars die bij je zorgbehoefte passen. Weet je niet zo goed uit welke zorgverzekeraars je allemaal kunt kiezen? Dan kun je de meest interessante opties voor jezelf via onze handige tool met elkaar vergelijken. Wanneer je meer opties hebt, weet je na een goede vergelijking precies welke zorgverzekering het beste op je persoonlijke situatie aansluit. Kijk los van de basisverzekering bijvoorbeeld ook eens naar een aanvullende zorgverzekering.

Je ziet in het overzicht niet alleen welke zorgverzekeraar het goedkoopste is, of wat hun aanbod is. Je kunt ook meer informatie terugvinden over het eigen risico en bepaalde vergoedingen.

5/5 - (5 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar