Premie

DSW maakt als eerste zorgverzekeraar zijn premie bekend voor 2023

Interessant nieuws! DSW heeft traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar zijn premie voor 2023 bekend gemaakt. Het basispakket gaat je bij DSW €137,50 per maand kosten. De premie voor het basispakket bij deze zorgverzekeraar is daarmee verhoogd met €9,75 euro ten opzichte van 2022. Deze zorgverzekeraar verklaart de verhoging van de zorgpremie aan de hand van het stijgende loon voor zorgpersoneel. Naast de lonen, stijgen er ook andere kosten in de zorg. DSW deelt mee dat zij €2 euro extra verhoging van de (basis)premie uit eigen reserves betalen. Volgens hen is de stijging van de premie namelijk niet kostendekkend als zij dit niet zouden doen. Hiermee ontzien zij hun verzekerden een stukje.

Hoe zit het met het eigen risico bij DSW?

Wanneer je ervoor kiest om je via DSW te laten verzekeren, betaal je minder eigen risico dan wettelijk is voorgeschreven. Deze Schiedamse zorgverzekeraar laat weten dat zij het wettelijk eigen risico van €385 te hoog vinden. Bij deze zorgverzekeraar blijft het eigen risico dan ook op €375 staan. Dat bespaart je toch weer €10.

Wanneer dienen alle zorgverzekeraars de nieuwe premie bekend te hebben gemaakt?

DSW is jarenlang de eerste zorgverzekeraar die de nieuwe premies voor het komende jaar in de media deelt. De overige zorgverzekeraars gebruiken DSW als maatstaf en volgen de komende weken met hun nieuwe premies voor 2023. De Nederlandse zorgverzekeraars dienen uiterlijk op 12 november 2022 alle premies te hebben gedeeld. Vanaf dat moment kunnen klanten zorgverzekeraars vergelijken om te kijken welke zorgverzekering het beste bij hen past. Je ziet vaak dat de premies van andere bekende zorgverzekeraars zoals VGZ, Achmea en CZ even hoog zijn als die van DSW.

Sommige zorgverzekeraars hanteren een hoger maandelijkse premie voor hun basispakket. Houd hier vooral rekening mee, want ieder basispakket is gelijk. Het zou dus zonde zijn als je daar meer voor betaald. Aanvullende zorgverzekeringen bij verschillende zorgverzekeraars verschillen bijna altijd in premie. Vandaar dat een vergelijking geen kwaad kan voordat je een nieuwe zorgverzekering afsluit.

5/5 - (19 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar