Achmea

AchmeaBen jij op zoek naar een passende zorgverzekering? Dan ben je er vast achter gekomen dat je uit veel verschillende zorgverzekeraars kunt kiezen. In Nederland ben je ertoe verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit moet ten minste een basisverzekering zijn. Wanneer je meer medische zorg nodig hebt dan een gemiddeld persoon, kan je het beste voor een aanvullende verzekering kiezen. Nederland kent in totaal 11 verschillende concerns die risicodrager zijn voor kleinere zorgverzekeraars, volmachten en labels. Doordat er zoveel verschillende partijen zijn, die toch weer in contact met elkaar staan, kan dit een lastig verhaal zijn. Zorgverzekerinq.nl helpt je graag om de juiste keuze te maken. In dit artikel lees je alvast meer over één van de concerns: Achmea.

Wat is het verhaal achter Achmea?

Achmea is een groot concern wat al meer dan 200 jaar in Nederland actief is. Het werd in 1811 opgericht in een dorpje in Friesland, Achlum genaamd. Zij hebben er sinds het begin der jaren hun taak van gemaakt om mensen bij geleden schade te helpen. Achmea vergoedt schade en helpt haar klanten om de schade te herstellen. Wanneer je een zorgverzekering bij hen wil afsluiten, kan je uit 9 verschillende merken kiezen. Naast Nederland, heeft Achmea ook 4 Europese landen, Canada en Australië veroverd. Dit concern is modern, progressief en weet welke belangrijke zaken in de samenleving afspelen.

Welke zorgverzekeringen vallen onder Achmea?

Achmea is een verzekeringsgroep die verschillende labels en zorgverzekeraars onder zich heeft hangen. Achmea wordt door verschillende bekende namen gebruikt om de zorgverzekeringen aan te bieden. Bekende merken onder Achmea zijn: Zilveren Kruis, FBTO, De Friesland en nog veel meer. Al deze zorgverzekeraars of labels hebben Achmea als risicodrager gekozen. Achmea draagt het financiële risico van alle zorgverzekeringen en labels die onder hen vallen. Daarnaast hebben zij de belangrijke taak om de uitvoering van de polisvoorwaarden te controleren. Het concern wat risicodrager is moet sterk, stabiel en kapitaalrijk zijn.

Hoeveel Nederlanders hebben voor een verzekering bij deze verzekeraar gekozen?

Wanneer men Achmea zegt, gaat er vaak bij de rest al een lampje branden. Achmea is een bekende risicodrager. Daarnaast zijn er veel bekende zorgverzekeraars aangesloten bij dit concern. Wist je bijvoorbeeld dat Achmea het allergrootste concern in Nederland is? Experts zeggen dat Achmea de absolute marktleider is. Dit wordt opgemaakt uit het aantal Nederlanders die via Achmea verzekerd zijn. In totaal zijn er ruim 5 miljoen verzekerden lid van een label, zorgverzekering of volmacht die met Achmea in connectie staat. Het marktaandeel van deze concern mag daarom enorm worden genoemd.

Ben je op zoek naar een zorgverzekering die bij je past?

Wil jij makkelijk en snel een zorgverzekering vergelijken? Dan helpen wij van Zorgverzekerinq.nl je daar graag bij. Doordat er zoveel verschillende zorgverzekeraars in Nederland zijn, kan het lastig zijn om jouw ideale match te vinden. Op onze website kan je door een duidelijk en compleet overzicht meteen zien welke voordelen iedere aanbieder heeft. Op die manier kan je snel zien welke zorgverzekeraars interessant voor je zijn. Door meer informatie over hen door te lezen, ervaar je minder keuzestress. Kies voor een zorgverzekeraar die bij jouw situatie past.

5/5 - (9 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar