premieachterstand

Wil je geld op je zorgverzekering besparen? Kies dan voor een jaarbetaling

In Nederland ben je verplicht om in ieder geval een basisverzekering af te sluiten. Wil je voor meerdere behandelingen, medicatie, de tandarts of speciale zorg verzekerd zijn? Dan kun je voor een aanvullende zorgverzekering kiezen die bij jouw persoonlijke zorgbehoefte past. Wanneer je een zorgverzekering hebt, betaal je standaard een maandelijkse premie. Deze premie wordt iedere maand bij je afgeschreven. Wist je dat je er ook voor kunt kiezen om een jaarbetaling te voldoen? Dit houdt in dat je de zorgpremie voor het hele jaar, in één keer betaalt. Dan ontvang je vaak nog eens korting op het geheel ook! In dit nieuwsbericht lees je er meer over.

Wat houdt een jaarbetaling voor je zorgverzekering precies in?

Wist je dat je ervoor kunt kiezen om je zorgverzekering voor een heel jaar in één keer te betalen? Dit wordt ook wel een jaarbetaling genoemd. De jaarbetaling is vooral interessant als je nog spaargeld op de bank hebt staan, waar je toch nauwelijks tot geen rente over opbouwt. Het voordeel van een jaarbetaling voor je zorgverzekering, is dat je er in één keer vanaf bent. Je hoeft dus niet iedere maand te checken of je zorgverzekering wel afgeschreven is. Verder kun je vaak nog kortingen ontvangen op je zorgpremie als je besluit om deze in één keer te betalen. Dit scheelt je uiteindelijk dan toch mooi 1% tot 2% op je basis-, aanvullende en tandartsverzekering.

Als je deze kortingen bij elkaar optelt, kun je voor een gezin van twee al snel 72 euro per jaar besparen als je voor de jaarbetaling kiest. Dit geld kun je weer in je spaarpot steken of voor het doen van leuke dingen bewaren.

Welke zorgverzekeraars bieden je de goedkoopste jaarbetalingen?

Hoewel je bij de meeste zorgverzekeraars voor een jaarbetaling kunt kiezen, geeft niet iedere partij dezelfde korting. Vandaar dat het handig is om eerst te weten te komen welke zorgverzekeraars het goedkoopste zijn en wie de mooiste jaarkortingen geven. Wanneer je een eigen risico van €385 hanteert, ben je het goedkoopste uit bij ZieZo Selectief, hier betaal je voor een heel jaar namelijk €1286,01 euro. Daarna is FBTO Basis het goedkoopst met €1318,09 euro voor een heel jaar. Op plek drie komt de ZieZo Basis verzekering te staan met €1333,53 euro voor een jaar. Just Basic vraagt je €1344,76 te betalen en bij De Friesland Zelf Bewust betaal je €1345,41 voor een jaar.

Je kunt er ook voor kiezen om van zorgverzekeraar te wisselen om geld te besparen

Wist je dat iedere zorgverzekeraar jaarlijks andere kosten hanteert en je dus overal een andere jaarbetaling krijgt? Uit gemak blijven de meeste mensen bij dezelfde zorgverzekeraar, terwijl een andere partij misschien wel veel goedkoper is. Dit is zonde, vandaar dat wij van Zorgverzekerinq.nl je graag helpen om de zoektocht naar een zorgverzekeraar die bij je past te vergemakkelijken. Dit doen wij door je een handig overzicht te bieden met de maandpremies voor 2022 van alle zorgverzekeraars. Met dit overzicht kun je makkelijk en snel zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Op die manier kun je direct zien welke zorgverzekeraars een interessantere en lagere maandpremie vragen.

Je kunt je huidige zorgverzekering tot 31 december 2021 stopzetten, je hebt dan tot 1 februari 2022 de tijd om je bij de verzekeraar naar keuze in te schrijven.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar