verlichting van artrose

Welke supplementen en voeding helpt bij de verlichting van artrose?

Artrose is een vervelende aandoening die vooral pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen van gewrichten met zich meebrengt. Er is helaas geen totale genezing mogelijk op het moment dat je artrose hebt. Wat je wel zou kunnen uitproberen voor de verlichting van artrose is bijvoorbeeld bepaalde supplementen of specifieke voeding aan je dagelijkse dieet toevoegen. Op deze pagina lees je er meer over!

Wat is artrose en wat zijn de oorzaken?

Artrose is een aandoening van het gewricht waarbij de kraakbeenlaag tussen de botten afbrokkelt. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en beperking van de beweging van het gewricht. Artrose kan voorkomen in elk gewricht van het lichaam, maar het komt het meest voor in de knieën, heupen, handen en rug. De oorzaak van artrose is vaak onbekend. Het kan worden veroorzaakt door overbelasting, letsel of andere aandoeningen van het gewricht. Het kan ook een gevolg zijn van het natuurlijk slijtageproces dat optreedt naarmate we ouder worden.

Artrose kan worden behandeld met pijnmedicatie, fysiotherapie, injecties en in sommige gevallen chirurgie. Het doel van de behandeling is om pijn te verminderen en de beweeglijkheid van het gewricht te verbeteren. Wanneer je eerst een natuurlijke oplossing wil zoeken voor de verlichting van artrose, kun je supplementen of een speciaal dieet uitproberen.

Welke supplementen helpen bij de verlichting van artrose?

Er zijn een aantal supplementen te vinden, waarbij sommigen beweren dat ze kunnen helpen bij de verlichting van artrose. Het is belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van deze supplementen niet is bewezen. Het is aan te raden om een arts te raadplegen voordat je begint met het nemen van supplementen voor de verlichting van artrose. Supplementen die kunnen bijdragen aan de verlichting van artrose zijn:
– Glucosamine: Dit is een stof die natuurlijk voorkomt in het menselijk lichaam en die wordt geproduceerd uit het aminozuur glycine en glucose. Het wordt gebruikt om het kraakbeen in de gewrichten te herstellen en te beschermen.
– Chondroitine: Dit is een andere stof die natuurlijk voorkomt in het menselijk lichaam en die wordt gebruikt om het kraakbeen te beschermen en te versterken.
– Omega-3 vetzuren: Deze vetzuren, die voorkomen in visolie, kunnen helpen om ontstekingen te verminderen en de pijn van artrose te verminderen.
– Boswellia: Dit is een kruid dat wordt gebruikt om ontstekingen te verminderen en pijn te verlichten.
– Curcumine: Dit is een stof die wordt gevonden in kurkuma en die wordt gebruikt om ontstekingen te verminderen.

Welk dieet kan bijdragen aan de verlichting van artrose?

Er is geen specifiek dieet dat is vastgesteld om artrose te verminderen of te behandelen. Sommigen beweren dat bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen om de pijn en ontstekingen van artrose te verminderen. Hieronder lees je over een aantal voedingsmiddelen die kunnen helpen bij de verlichting van artrose:
– Vis, vooral vette vis zoals zalm en makreel. Vis is rijk aan omega-3 vetzuren, die kunnen helpen om ontstekingen in het lichaam te verminderen.
– Granen zoals gerst, haver en Quinoa bevatten hoge niveaus van een stof genaamd fito-oestrogenen. Die kunnen volgens sommigen helpen om de pijn en ontstekingen van artrose te verminderen.
– Groenten, vooral bladgroenten, zijn rijk aan antioxidanten en andere stoffen.
– Fruit, vooral bessen, zijn rijk aan antioxidanten en andere stoffen die kunnen helpen bij de verlichting van artrose.
– Olijfolie is rijk aan vetzuren, die volgens sommigen kunnen helpen om artrose te verlichten.

Wat wordt er vergoed door je zorgverzekeraar voor de behandeling van artrose?

Of de behandeling van artrose wordt vergoed door de zorgverzekeraar hangt af van de specifieke voorwaarden van de verzekering. In het algemeen zullen de meeste zorgverzekeraars de behandeling van artrose vergoeden als deze wordt gegeven door een arts of andere zorgverlener en als de behandeling noodzakelijk is om de gezondheid van de patiënt te behouden of te verbeteren. Dit kan medicijnen, fysiotherapie, injecties en in sommige gevallen chirurgie betekenen. Het is handig om de polisvoorwaarden van de verzekering te raadplegen. Je kunt daarnaast contact opnemen met de verzekeraar om te controleren wat wel en niet wordt vergoed.

Kies voor een zorgverzekeraar die op jouw zorgbehoeften aansluit

Nu je meer te weten bent gekomen over de verlichting van artrose, wil je wellicht voor een zorgverzekeraar in 2023 kiezen, die bepaalde zaken voor je vergoedt. Om erachter te komen welke zorgverzekeraar het beste bij je past, kun je er het beste voor kiezen om zorgverzekeraars te vergelijken. Dit kun je doen met onze handige vergelijkingstool. Je kunt in één keer zien welke mogelijkheden je hebt, zodat je kunt bepalen welke zorgverzekeraar in 2023 de beste match met je is. Houd er rekening mee dat je nog tot uiterlijk 31 januari 2023 de tijd hebt om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten!

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar