goede voornemens

Wat wil je weten over borstkanker en de zorgverzekering?

Wanneer je erachter komt dat je borstkanker hebt, staat je wereld op z’n kop. Het kan zijn dat je op dat moment meer zorg nodig hebt. Heb je door een intensievere zorgvraag een andere soort zorgverzekering nodig en kun je op dat moment al overstappen naar een andere zorgverzekeringsmaatschappij? In dit nieuwsbericht kom je erachter hoe borstkanker en de zorgverzekering werkt. Kun jij je aanvullend laten verzekeren of mag de zorgverzekeraar dit weigeren?

Borstkanker en de zorgverzekering: heb je een aanvullende verzekering nodig?

Gelukkig zit bijna alle zorg waar je bij de behandeling van borstkanker baadt bij hebt in het basispakket. Bezoeken aan de huisarts, de meeste medicatie via de apotheek en medische behandelingen in het ziekenhuis vallen in je basispakket. Wel is het vaak zo dat je eerst je eigen risico aanspreekt. Het minimaal verplichte eigen risico is €385 euro. Dit kan hoger zijn als je voor een lagere maandelijkse premie hebt gekozen. Wanneer je al het eigen risico hebt gebruikt, wordt de rest van de kosten door je zorgverzekering vergoedt. Borstkanker en de zorgverzekering hebben dus niet direct heftige financiële gevolgen voor jezelf.

Wanneer je hoort dat je borstkanker hebt, hoef je niet per se een aanvullende verzekering af te sluiten. Denk je dat je in het volgende jaar een psycholoog wenst in te schakelen om je tijdens het doorlopen van het traject te begeleiden? Dan kun je wel voor de verzekering van behandelingen bij een psycholoog kiezen.

Mag de zorgverzekeraar een aanvullende verzekering weigeren bij borstkanker?

Aanvullende verzekeringen kun je ieder jaar in december veranderen en afsluiten. Zorgverzekeraars maken een risicoschatting van je profiel op basis van je medische verleden. Wanneer je gediagnosticeerd bent met borstkanker, mag de zorgverzekeraar je aanvullende verzekering weigeren. Zorg ervoor dat je van tevoren uitzoekt welke verzekeraar je toelaat, zodat je meerdere opties kunt nalopen in december. Soms kun je een traject ingaan, waarbij borstkanker en de aanvullende zorgverzekering toch mogelijk is. een traject ingaan, waarbij borstkanker en de aanvullende zorgverzekering toch mogelijk is. Wil je alvast verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken!? Dan kun je dit doen door op Zorgverzekerinq.nl te kijken.

5/5 - (14 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar