Vitamines steeds vaker per post besteld

Vitamines besteld via de post
Volgens recent onderzoek (Healthy Lifestyle Monitor, 2022) maakt inmiddels 61% van de Nederlanders gebruik van supplementen. Daarbij is het fenomeen vitamines per post of pakket steeds gebruikelijker. In het onderzoek stelt men ook vast dat inmiddels 31% van de Nederlandse consumenten zijn of haar vitaminen digitaal aanschaft.

Nederlanders richten zich in toenemende mate op hun gezondheid, en als men denkt aan gezondheid denkt men al snel aan het binnenkrijgen van voldoende vitaminen om het lichaam goed te kunnen laten functioneren. Toch lukt het lang niet alle mensen om iedere dag voldoende groenten en fruit te eten. Een vitamine supplement kan dan een welkome aanvulling zijn.

Waarop letten als je vitamines koopt?

Het is belangrijk dat je kiest voor jouw specifieke voorkeur of vitamine complex. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar door enkele vitamine blogs door te nemen vind je uiteindelijk de juiste vitamine voorkeur wel. Daarnaast kun je bij de lokale drogist vragen welke supplementen het beste bij je passen. Wanneer je niet precies weet waaraan je behoefte hebt kun je altijd nog voor een complex versie gaan. Hierin zijn de meest verschillende vitamine soorten samengevoegd in één vitamine pil zodat je altijd wat goeds binnen krijgt.

Zijn dure vitamines beter dan goedkope?

Wanneer je weet welk supplement je wilt, heb je een ruime keuze uit vele merken en vitamine prijskaartjes die eraan vasthangen. De kosten per vitamine potje kunnen enorm verschillen. Dit is overigens niet altijd marketing, maar ook omdat bepaalde voedingsstoffen lastiger te maken zijn. Ook is het maken van kleinere vitamine pillen, wat mensen prettig vinden, soms duurder. Je kunt dus niet zomaar stellen dat de duurdere vitamines per post alleen maar ‘marketing’ is.

Tip: kijk naar de hoeveelheid voedingsstoffen

Je kunt denken dat een multivitamine een multivitamine is, maar dit is niet helemaal waar. Zo kan er in een goedkope multivitamine minder van een bepaalde duurdere vitamine inzitten. Dus je kunt niet zeggen dat alle multivitamines hetzelfde zijn.

Meer vitamines niet altijd beter

Tot slot is het zo dat niet altijd de maximale hoeveelheid het beste is. Daarom is het verstandig om per vitamine te bekijken wat de juiste aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is, en kun je zo jouw ideale vitaminepil uitkiezen. Twijfel je of het slim is om een bepaalde vitamine via de post moet kopen? Dan is het zeker slim om een afspraak met je huisarts te maken. Ook zou je een bloedtest kunnen laten doen zodat je kunt laten controleren of je echt last hebt van een vitamine tekort.

5/5 - (5 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar