Twee miljoen mensen kiezen voor nieuwe zorgverzekering

Ruim twee miljoen mensen kiezen voor nieuwe zorgverzekering. Dat heeft een onderzoek van Vektis Zorgthermometer uitgewezen Precies 2,1 miljoen mensen kozen oer 1 januari van dit jaar voor een andere zorgverzekering. Dat wil zeggen dat ze kozen voor een andere zorgverzekeraar of dat ze binnen dezelfde zorgverzekering kozen voor een ander pakket.

Twee miljoen mensen kiezen voor nieuwe zorgverzekering in 2022

De grote winnaar is Achmea geworden, onder meer ook eigenaar van Zilveren Kruis, FBTO en De Friesland. Het concern heeft nu een marktaandeel van 29,3 procent. Dat betekent dat er bij Achmea 5,1 miljoen mensen verzekerd zijn. Andere grote verzekeraars verloren juist. Je moet dan denken aan VGZ, CZ en Menzis. De relatief grootste groei was die van FBTO met maar liefst 67,5 procent.

Aanbod combinatiepolissen is sterk toegenomen

Meer leuke cijfers; een derde van de overstappers in 2022 kozen voor het eerst sinds acht haar voor een andere zorgverzekering. Verder bleek uit het onderzoek dat ongeveer 64 procent van de mensen sinds 2014 niet zijn gewisseld van verzekeraar of van verzekeringspakket. In 2022 zijn er overigens zestig verschillende basispolissen beschikbaar. Dat zijn er precies drie meer dan een jaar eerder. Het aanbod van restitutiepolissen met een vrije zorgkeuze nam juist af, van 15 naar 11. Aan de andere kant nam het aanbod combinatiepolissen juist sterk toe. van 5 naar 12.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar