Premie zorgverzekering stijgt met 10 euro per maand

Prinsjesdag is geweest en dat betekent dat er gesproken wordt over de rijksbegroting voor 2023. Uit verschillende bronnen wordt duidelijk dat de premie voor de zorgverzekering met 10 euro stijgt. Het is uiteindelijk aan de verzekeraars zelf hoe hoog de premie uiteindelijk uit zal vallen uiteraard.

Premie zorgverzekering stijgt met 10 euro per maand naar 137,40 euro

Volgens geluiden stijgt de rekenpremie – die wordt door verzekeraars gebruikt als richtlijn voor de maandelijkse betalingen- van 127 naar 137,40 euro per maand. Al langer waren er berichten dat de premie van de zorgverzekering in 2023 zou gaan stijgen. Dit heeft onder meer te maken met de hogere salarissen die in de zorg betaald worden en een stijging van de medische kosten. De tien euro premiestijging is de grootste sinds 2011 overigens.

Ook de maandelijkse zorgtoeslag gaat omhoog

Wat ook bekend is, is dat de maandelijkse zorgtoeslag in 2023 omhoog zal gaan. Deze toeslag zal uiteindelijk stijgen met een bedrag van zo’n 400 euro per jaar. Als jij echt alles wilt weten over de zorgverzekering, dan doe je er verstandig aan om eerst altijd de website Zorgverzekerinq.nl te raadplegen. Je maakt hier kennis met de beste zorgverzekeraars en kunt die hier meteen goed met elkaar vergelijken. Doe je dat, dan weet je dat jij altijd de voor jou beste keuze maakt.

5/5 - (11 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar