premieverschillen tussen zorgverzekeraars

Aantal overstappers zorgverzekering blijft gelijk

aantal overstappers zorgverzekering blijft gelijk

Het aantal mensen dat voor het einde van 2020 voor een nieuwe zorgverzekering kozen is ongeveer gelijk gebleven. Dat maakt onderzoek van Zorgverzekering Nederland duidelijk. Het gaat om ongeveer 1,1 miljoen mensen die overstapten, zo rond de 6,5 procent. De verzekeraars lieten al weten dat het aantal overstappers elk jaar rond de 6 en 7 procent schommelt.

Exacte aantal overstappers zorgverzekering nog niet bekend

Overigens kan het exacte aantal overstappers nog niet bekend worden gemaakt. Dit omdat mensen die hun verzekering voor 1 januari 2021 opzegden nog de maand januari hebben om een nieuwe verzekeraar te zoeken. Desondanks zal het aantal overstappers zorgverzekering niet boven de 7 procent komen. Althans, dat is de verwachting.

Met de laatste trein

Er was volgens de verzekeraars wel een tendens zichtbaar onder de overstappers en onder de groep mensen die dit overwogen. Het lijkt er namelijk op dat de verzekerden dit jaar meer informatie in hebben gewonnen over het polisaanbod voordat besloten over te stappen naar een nieuwe verzekeraar. Ook dit jaar stapten op de laatste dag nog een grote groep mensen over naar een andere verzekeraar. Sterker nog, er waren mensen die dit nog in de laatste seconden van 2020 deden. Met name jongeren bleken dit jaar erg laat.

Tachtig procent kiest aanvullende verzekering

Van de overstappers kozen vier van de vijf voor een aanvullende zorgverzekering. Doorgaans wordt vooral gekeken naar de prijs. De goedkoopste basisverzekeringen voor 2021 worden aangeboden door Zekur (85,95 euro), ZieZo Selectief (86,38), Jaaah Basis (87,22 euro), Anderzorg Basis (89,19), ZieZo Basis (89,35 euro) en Just Basic (89,87).

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar