Google Besparen Zorgverzekering

Nog nooit googleden zoveel mensen op ‘besparen’ als nu

Arnhem – Uit onderzoek van vergelijkingssite Zorgverzekerinq.nl blijkt dat er nog nooit zoveel mensen zochten op ‘besparen’ via Google als in september en oktober 2022. Uit historisch data onderzoek van Zorgverzekerinq.nl en Google Trends blijkt dat Nederlanders massaal online zoeken naar manieren om te besparen. Qua hoeveelheid zoekopdrachten zelfs vier keer meer dan andere jaren. De zoektocht richt zich met name op besparingen rondom energie, boodschappen en verzekeringen. 

Kans op besparen op zorgverzekering in 2023

De verwachting is dat in november en december meer mensen zoeken naar besparingen op hun zorgverzekering. Naast de inflatie, geeft ook het verdwijnen van de korting op de basisverzekering van de collectieve zorgverzekering een extra reden dat Nederlanders hun huidige zorgverzekering heroverwegen. Naast het versoberen van de dekking, het verhogen van de eigen risico kan ook het overstappen naar een andere zorgverzekeraar zorgen voor een besparing. De zorgpremies zullen 12 november 2022 door de zorgverzekeraars bekend worden gemaakt. 

5/5 - (17 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar