Nog een paar dagen voor een nieuwe zorgverzekeraar

nieuwe zorgverzekeraar vinden

Mensen die voor 31 december vorig jaar hun zorgverzekering opzegden hebben nog een kleine week om een nieuwe zorgverzekeraar te vinden. Veel mensen denken dat alles wat betreft de zorgverzekering voor 31 december 2020 geregeld had moeten zijn.  Niets is echter minder waar. Mensen die hebben opgezegd voor 31 december hebben de hele maand januari de tijd een nieuwe zorgverzekering te vinden. Nog een paar dagen dus.

Brief van het CAK bij niet vinden nieuwe zorgverzekeraar voor 1 februari

Dat betekent ook dat opzeggingen die na de jaarwisseling gedaan werden niet zijn doorgevoerd. Mensen die voor 1 februari nog geen nieuwe zorgverzekeraar hebben gevonden maar later?  Die moeten weten dat de verzekering in elk geval niet met terugwerkende kracht ingevoerd wordt. Dat is wel het geval als je voor 1 februari een nieuwe verzekeraar gevonden hebt. Mensen de geen zorgverzekering hebben op 1 februari krijgen een brief van het CAK. Daarin worden ze aangespoord om alsnog een zorgverzekering te kiezen. Doe je dat vervolgens nog niet, dan kan een boete opgelegd worden.

Als iemand achttien jaar wordt

Als je wel plannen had om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen maar dit er bij in geschoten is? Dan kun je bij je huidige verzekeraar proberen de zorgverzekering aan te passen. Dit is iets wat overigens niet bij alle verzekeraars in ons land kan. In bepaalde gevallen kun je ook gedurende het jaar een verzekeraar kiezen. Dit als mensen bijvoorbeeld 18 jaar worden en niet langer meeverzekerd zijn met een van de ouders.

 

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar