tweelingpolissen

Laatste kans om voor 2022 nog te switchen van zorgverzekeraar

Wil je van zorgverzekeraar wisselen of wil je van een aanvullende zorgverzekering overstappen naar een basisverzekering en andersom? Dan is het belangrijk dat jij je huidige zorgverzekering op het juiste moment opzegt. Het is je laatste kans om je verzekering op te zeggen voor 2022. Je hebt tot 31 december 2021 de tijd om dit te doen. Hierna ben je te laat en ben je voor 2022 bij dezelfde verzekeraar voor hetzelfde pakket verzekerd. Ga er even voor zitten om alles goed uit te zoeken en besluit dan of jij je huidige verzekering wel of niet opzegt!

Laatste kans! Tot wanneer kun je van zorgverzekeraar wisselen?

Houd er rekening mee dat het je laatste kans is om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Eind december 2021 is de uiterlijke datum dat je bij je verzekeraar kunt aangeven dat je niet meer via hen verzekerd wil zijn. Je kunt geen nieuwe zorgverzekering aangaan, voordat je oude zorgverzekering geannuleerd is. Er is geen reden tot paniek als je nog niet weet voor welke zorgverzekeraar je in 2022 wil kiezen. Je hebt tot 1 februari 2022 de kans om een nieuwe zorgverzekering aan te melden. De zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 in.

Hoeveel geld kun je besparen als je voor een nieuwe zorgverzekeraar kiest?

Wist je dat het switchen van zorgverzekeraar je aardig wat geld kan besparen? Wanneer je een goede switch maakt, kan dit je tot wel honderden euro’s op jaarbasis schelen. De goedkoopste basisverzekering kost in 2021 €108,25 euro per maand. De duurste kost je €145 euro per maand en alleen dit verschil is op jaarbasis al €441 euro. De basisverzekering is bij iedereen hetzelfde aangezien dezelfde zaken vanuit de basisverzekering vergoedt dienen te worden. Kies je alleen voor een basisverzekering? Dan kun je net zo goed voor de goedkoopste optie kiezen.

De basisverzekering vergoedt kosten zoals doktersbezoeken, ambulancevervoer, de meeste medicatie, specialistische zorg in het ziekenhuis en bezoekjes aan de psycholoog en nog veel meer!

Houd rekening met de verzekerde zorg uit een aanvullende verzekering

Wil je in 2022 voor een aanvullende verzekering kiezen? Kies dan voor een variant waarbij je de meeste zorg die meeverzekerd wordt, ook daadwerkelijk gaat gebruiken in het nieuwe jaar. Het is zonde om voor zorg en behandelingen te betalen waar je geen gebruik van gaat maken. Dan betaal je onnodig te veel geld en had je beter voor een basisverzekering kunnen kiezen. Een aanvullende verzekering is vaak interessant als je verwacht fysio nodig te hebben of wanneer je in het nieuwe jaar tandartskosten gaat maken. Het is je laatste kans om je zorgverzekering op te zeggen! Je hebt tot eind december 2021 de kans om dit voor jezelf te regelen.

Laatste kans om je huidige zorgverzekering op te zeggen en van verzekeraar te switchen

Dat het je laatste kans is om je huidige zorgverzekeraar op te zeggen, heb je vanuit dit nieuwsbericht wel begrepen. Je hebt tot 31 december 2021 om je huidige verzekering op te zeggen, maar je kunt dan nog tot 1 februari 2022 de tijd nemen om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Je hoeft dus niet meteen een nieuwe zorgverzekering klaar te hebben staan. Hier heb je nog wat langer de tijd voor. Weet je zeker dat je huidige zorgverzekering in 2022 niet meer interessant of te duur voor je is? Maar weet je nog niet welke zorgverzekering beter bij je past? Dan kun je op Zorgverzekerinq.nl alle mogelijke zorgverzekeringen met elkaar vergelijken.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar