‘Laat zorgverzekeraars zelf bepaalde zorg bieden’

Laat verzekeraars zelf bepaalde zorg aanbieden
Laat zorgverzekeraars zelf bepaalde zorg aanbieden

Laat zorgverzekeraars zelf bepaalde zorg bieden. Dat valt te lezen in het verkiezingsprogramma van de VVD. Volgend de VVD ‘verbetert dat de toegang tot de zorg en de kwaliteit en de betaalbaarheid van de zorg’.

‘Laat zorgverzekeraars zelf bepaalde zorg bieden’, gegevens beschikbaar via wearables

Met de klantgegevens kunnen zorgaanbieders ook zorg preventief gaan inzetten, zo denkt de VVD. De verzekeraars zouden dan wel onder (strenge) voorwaarden bepaalde zorginformatie tot hun beschikking moeten krijgen. Om die reden zou dus extra aandacht aan de privacy van gevoelige medische informatie besteed moeten worden. De gegevens die de verzekeraars krijgen zou dan afkomstig kunnen zijn van wearables. Bovendien moeten verzekeraars dan toestemming geven om bepaalde data te gebruiken.

Grote aftellen naar 12 november is begonnen

Ondertussen is het grote aftellen naar 12 november in volle gang. Op die dag moeten de premies  van de zorgverzekeraars namelijk bekend zijn en kan het vergelijken van zorgverzekeringen en vooral de premies beginnen. De verwachting is dat er dit jaar meer mensen gaan vergelijken en overstappen naar een andere verzekeraar. Dit omdat verwacht wordt dat er tussen de verschillende premies  van de verschillende verzekeraars nogal wat verschil zal bestaan. Overstappen naar een andere verzekeraar kan overigens tot 31 december, 00.00 uur.

Nu populair
Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten