beste zorgverzekeraars

Kies voor één van deze 5 beste zorgverzekeraars als je voor kwaliteit en service gaat

Het jaar is bijna voorbij, wat betekent dat je nog maar een paar dagen hebt om van zorgverzekeraar te veranderen. Ben je tevreden met je huidige zorgverzekeraar? Of kies je liever voor een ander type verzekering of een hele nieuwe verzekeraar in 2023? Jij bepaalt, vandaar dat je zelf ook moet uitzoeken welke zorgverzekeraar het beste bij je past. Om je een eindje op weg te helpen, lees je op deze pagina in ieder geval welke 5 verzekeraars tot de beste zorgverzekeraars van Nederland behoren. De scores zijn verzameld door Zorgwijzer en zij hebben het gemiddelde berekend naar aanleiding van 16.000 verschillende reviews.

Wat zijn de beste zorgverzekeraars om in 2023 voor te kiezen?

De allerbeste zorgverzekeraar volgens jullie als consument is DSW. Zij scoren een hoge 8,7 en deze zorgverzekeraar staat vooral bekend om hun fijne, professionele en vakkundige klantenservice. Consumenten uiten lof en zeggen dat er uit veel verschillende dekkingen kan worden gekozen bij DSW. Op de tweede plaats is Stad Holland geëindigd met een dikke 8,5. Hier is de klantenservice ook uitstekend én kun je uit alle ziekenhuizen en zorgverleners kiezen die Nederland rijk is. Als derde beste zorgverzekeraar is Ditzo geëindigd. Zij scoren een 8,3 en deze hebben zij volgens de consument te danken aan de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Op nummer vier staat OHRA met een 8,2 en de vijfde plaats voor beste zorgverzekeraars gaat naar CZdirect met een 8,2.

Welke prijsvechters vallen onder de beste zorgverzekeraars in 2023?

Ben je op zoek naar een betaalbare zorgverzekering? Dan kun je gerust een kijkje nemen bij de beste zorgverzekeraars die als prijsvechters bekend staan. De prijsvechters doen er alles aan om de concurrentie voor te zijn en je de best mogelijke maandelijkse premie te bieden. De best scorende prijsvechter is Ditzo, zij krijgen een mooie 8,3 en vragen een premie van €128,95 per maand van je. Op de tweede plaats staat CZdirect met een 8,2. Bij hen betaal je €128,30 per maand. Op plek drie met een 8,2 staat Just en hier betaal je €127,95 per maand.

Op de vierde plaats met een mooie 8,1 staat United Consumers, als je voor hen kiest, betaal je een premie van €127,45 per maand. De prijsvechter in de categorie beste zorgverzekeraars op de vijfde plaats is Univé. Zij scoren een nette 8 en vragen €127,45 euro premie van je per maand.

Welke zorgverzekeraars scoren minder goed bij het publiek?

Op het moment dat je van de beste zorgverzekeraars kunt spreken, zijn er uiteraard ook een aantal zorgverzekeraars op een rij te zetten die minder goed scoren. Hoewel de slechtst scorende zorgverzekeraars nog steeds een voldoende scoren, komen zij wel een stuk minder goed uit de beoordeling dan de rest. Consumenten vinden dat verzekeraar Jaaah op het gebied van dekking (5,5) en service (4,7) het slechtste scoort. Daarna komt VinkVink met een magere 5,2 voor de service en een 6,4 voor de dekking die zij bieden. UMC scoort ook niet bijzonder hoog, maar wel ruim voldoende met een 6,7 voor service en een 6,8 voor de dekking.

Wat bijzonder is, is dat a.s.r. niet tot de besten behoort, terwijl dit toch een best bekende zorgverzekeraar is. Zij scoren een 7,2 voor de service en een 7,1 voor de dekking. Op plek nummer 5 staat Aevitae met een 7,1 voor service, maar een 7,3 voor de dekking.

Weet jij al voor welke zorgverzekeraar je in 2023 kiest?

Je hebt nog maar een paar dagen de tijd om te besluiten of je jouw huidige zorgverzekering opzegt. Weet je al welke maandelijkse premie je volgend jaar gaat betalen en is die te hoog? Dan kun je beter voor een andere zorgverzekeraar kiezen. De beste zorgverzekeraars hebben er ook best betaalbare mogelijkheden tussen zitten. Weet je nu al dat je komend jaar meer zorg nodig zal hebben? Dan kun je het beste voor een passende aanvullende verzekering kiezen. Bij sommige zorgverzekeraars kun je losse modules aan je maandelijkse zorgplan toevoegen.

Weet je nog niet zo goed welke zorgverzekeraar het beste bij jouw persoonlijke situatie past? Dan kun je de handige tool op onze website inzetten om zorgverzekeraars te vergelijken. Je hebt tot 31 december 2022 om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Hierna krijg je tot uiterlijk 31 januari 2023 de tijd om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Zorg ervoor dat je op tijd overstapt, als dit je wens is voor 2023. Wanneer je te laat bent, zit je nog een jaar aan je zorgverzekering vast.

4/5 - (1 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar