goedkoopste tandartsverzekering

In Groningen kunnen drugsverslaafden dankzij Menzis, de gemeente en het UMCG naar de tandarts

Het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorg in het UMCG, Menzis en de gemeente Groningen hebben een driejarige samenwerking ondertekend. Deze samenwerking is opgesteld om drugsverslaafden in de gemeente Groningen naar de tandarts te laten gaan. Zodra de gebitten de nodige aandacht van de tandartsen ontvangen, kunnen de drugsverslaafden een heel ander beeld van zichzelf krijgen. Ze durven weer te lachen en voelen zich een stuk schoner. Met een bezoekje aan de tandarts kunnen de drugsverslaafden weer een stukje menselijkheid terugkrijgen. Dit helpt ze langzaam om terug te komen in de maatschappij.

Menzis en partners in Groningen zorgen voor minder ingevallen wangen

Dat je van veelvuldig drugsgebruik een slecht gebit krijgt is niets nieuws. Vooral wanneer personen langdurig aan harddrugs verslaafd zijn, heeft het lichaam en het gebit het zwaar te verduren. Een regelmatig bezoek aan de tandarts, zou een deel van de pijn en schade aan het gebit kunnen verminderen. Echter zijn (ex-)verslaafden vaak bang om langs de tandarts te gaan. Hoge kosten en het idee er niet welkom te zijn schrikt ze af. Menzis, het UMCG en de gemeente Groningen wil hier nu verandering in brengen. Menzis en de gemeente Groningen zorgen dat de kosten voor een bezoekje aan de tandarts voor deze doelgroep betaalbaarder wordt.

Masterstudenten aan het UMCG zorgen ervoor dat de gebitten van (ex-)verslaafden de nodige zorg en aandacht krijgen. Wanneer het gebit onder handen wordt genomen, kan dit het hele gezicht een andere uitstraling geven. Ingevallen wangen verdwijnen als sneeuw voor de zon en de behandelde personen durven weer te lachen en te praten.

De eerste stap naar een terugkeer in de maatschappij

Wanneer de (ex-)verslaafden een goede ervaring hebben bij de tandarts dankzij Menzis en de gemeente Groningen, is de stap naar een huisarts of specialist direct kleiner. De drempel wordt namelijk verlaagd als de personen in kwestie positieve ervaringen met de zorg krijgen. De masterstudenten kunnen direct ervaring opdoen om een angstige en kwetsbare doelgroep van tandheelkundige zorg te voorzien. Menzis en de gemeente Groningen vinden het belangrijk dat deze doelgroep de kans krijgt om terug te keren in de maatschappij. Tijdens een bezoek aan het UMCG worden de (ex-)verslaafden begeleidt door Verslavingszorg Noord Nederland (VNN).

Wil jij een zorgverzekeraar die zich om ieder individu bekommerd?

Wil jij je zorgverzekering afsluiten bij een zorgverzekeraar die een positieve indruk op de gehele maatschappij achterlaat? Zorg er dan voor dat je meerdere zorgverzekeraars met elkaar vergelijkt. Lees de verhalen over de goede daden die zij doen en kijk of deze zorgverzekeraar bij je past. Hoe fijn is het om voor een zorgverzekeraar te kiezen die jouw normen en waarden weerspiegeld? Dit geeft je een extra goed gevoel.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar