Traplift

Handige tips over het huren van een traplift

Heb je moeite met traplopen in huis? Dan kun je ervoor kiezen om een traplift te laten installeren. De lift helpt je om je mobiliteit te bevorderen en veilig en efficiënt van je trap gebruik te blijven maken. Je kunt ervoor kiezen om een traplift te kopen of te huren. Op deze pagina lees je wanneer je beter voor een gehuurde lift kunt kiezen. Je leest direct waar je op dient te letten als je een lift huurt en of je zorgverzekering of een andere instelling de kosten vergoed.

Wanneer is het beter om een traplift te huren in plaats van te kopen?

Een traplift kan zowel gekocht als gehuurd worden. In sommige gevallen is het financieel gezien voordeliger om een traplift te huren. Dit kan je bijvoorbeeld doen op het moment dat je de lift voor een aantal maanden wil gebruiken. Dit kan voorkomen als je bijvoorbeeld van een blessure of operatie dient te genezen. Het kan ook zijn dat je over een paar maanden naar een andere woning verhuisd en je de traplift als tussenoplossing gebruikt.

Verder kun je een gehuurde traplift inzetten op het moment dat je niet zeker weet of een lift de oplossing is voor je mobiliteitsprobleem. Je kunt het huren van een traplift zien als een traplift op proef, om te kijken of het bevalt, voordat je een eigen lift aanschaft.

Waar dien je op te letten als je een traplift gaat huren?

Ga je een traplift huren? Dan is het belangrijk dat je naar de vorm van je trap kijkt. Je kunt namelijk een rechte lift of een traplift die bochten kan maken huren. Een traplift voor de verhuur wordt in verschillende woningen geïnstalleerd, waardoor het altijd om een simpel model gaat. Deze zijn namelijk makkelijk in elkaar te zetten en na gebruik weer snel uit elkaar te halen. Houd verder rekening met de minimale huurperiode. Heb je een traplift voor een maand nodig, dan is dit niet rendabel. Vraag dus altijd voor hoeveel maanden je de gehuurde lift dient af te nemen.

Verder is het goed om te weten dat de kosten voor noodzakelijk onderhoud vaak voor de verhuurder van de traplift komen. Je hoeft daar dus niet voor te betalen als je de lift tijdelijk huurt.

Bekijk altijd welke kosten de zorgverzekeraar voor je kan vergoeden

Wist je dat een traplift niet vanuit je zorgverzekering, maar vanuit de Wmo kan worden vergoed? De gemeente is verantwoordelijk om te onderzoeken of de huur van de traplift (gedeeltelijk) vergoed kan worden. De zorgverzekeraar is dus nooit verantwoordelijk voor de (gedeeltelijke) vergoeding van een lift. Houd hier rekening mee als je twijfelt over het huren van een lift. Het kan zomaar zijn dat je de kosten (gedeeltelijk) zelf dient te betalen. Wanneer je de lift nodig hebt om in en uit je woning te blijven komen, dan is het een belangrijke investering om te doen. Dit zorgt ervoor dat je regie over je eigen leven blijft hebben.

Vergelijk nu alvast verschillende zorgverzekeraars voor 2023

Wil je in 2023 een zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar afsluiten? Of wil je van pakket veranderen bij je huidige zorgverzekeraar? Dan kun je op onze website alvast zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Je komt erachter welke zorgverzekering het beste bij je past en welke zorgverzekeraar jou de beste premie biedt. Wil je alleen een basisverzekering afsluiten? Dan kun je het beste op de maandelijkse premie letten. Alle basisverzekeringen bestaan namelijk uit dezelfde vergoedingen. Je kunt in dat geval best voor de goedkoopste aanbieder kiezen.

Houd er rekening mee dat je jouw huidige zorgverzekering uiterlijk tot 31 december 2022 stop kunt zetten. Je hebt tot eind januari de tijd om je nieuwe zorgverzekering voor 2023 af te sluiten.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar