Mensen met haarstukjes de dupe van zorgverzekering 2021

vergoeding haarstukje gehalveerd

Mensen met haarstukjes zijn nadrukkelijk de dupe van de zorgverzekering 2021. Haarstukjes worden in 2021 namelijk slechts nog voor de helft door de zorgverzekeraars vergoed.  Dat betekent dat mensen die een haarstukje hebben volgens jaar ineens honderden euro’s zelf betalen.

Haarstukje nog slechts voor de helft vergoed

Tot dit jaar was het voor die mensen mogelijk om tegen een hoge premie een vergoeding te krijgen voor een haarstukje. Nu echter blijkt dat het bedrag dat gedeclareerd kan worden nog slechts voor de helft vergoed kan worden. Mensen die een beroep doen op een haarstukje doen dat omdat ze genetisch belast zijn, kanker hebben of een ongeluk hebbe gehad. Volgens de Kappersorganisatie ANKO wordt er jaarlijks 40 miljoen euro gedeclareerd door ongeveer 50.000 mensen.

Zelfde potje als voor brillen en lenzen

Voor de mensen die een haarstukje  nodig hebben is dat een behoorlijk bittere pil. In 2021 wordt nog slechtsb434 euro euro vergoed vanuit de basisverzekering. De aanvullende verzekering dekt nog slechts de helft van de kosten voor een haarstukje. Bovendien  wordt het potje samengevoegd met het potje waaruit ook de bril of lenzen betaald moet worden. Dat maakt de situatie er ook al niet beter op.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar