last minute

Haal alles uit je zorgverzekering met deze handige tips

Je betaalt maandelijks een vaste premie voor je zorgverzekering. Dan is het niet zo gek dat je het maximale uit je zorgverzekering wil halen. In dit nieuwsbericht lees je meer over tips om een passende zorgverzekering te vinden, tips waarmee je het maximale uit je zorgverzekering kunt halen en tips om je vergoedingen slim te claimen. Aan het einde van dit bericht lees je op welke manier je er makkelijk en snel achter komt welke zorgverzekering het beste bij je past.

De beste tips om een passende zorgverzekering te zoeken

Ben je op zoek naar tips waardoor je vanaf het begin al voor de juiste zorgverzekeraar en het type zorgverzekering kunt kiezen? Dan wil je deze tips absoluut niet missen. Allereerst is het een goed idee om je zorggebruik op papier te zetten. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan tandheelkunde, fysiotherapie, bepaalde medicijnen of een consult bij een specialist? Dan is de kans groot dat een aanvullende zorgverzekering goed bij je past. Ga je soms naar de huisarts en ben je verder gezond? Dan kan een basisverzekering voldoende voor je zijn. Wanneer je weet van welke zorg je jaarlijks gebruikmaakt, kun je gaan schrappen in de dekking die je nodig hebt.

Kies ervoor om dekkingen waar je in 2022 geen gebruik van maakt, ook niet in je verzekering voor 2022 laat opnemen. Weet je van tevoren dat je in 2022 bepaalde zorg nodig gaat hebben, zorg dan dat dit type zorg in ieder geval in je zorgverzekering voorkomt!

Tips om het maximale uit je zorgverzekering te halen

Heb je een zorgverzekering waar je gebruik kunt maken van extra services? Maak hier dan ook gebruik van. Tips om dit te doen zijn bijvoorbeeld om goed op de hoogte te zijn van de extra services die je zorgverzekering je biedt. Wat dacht je van gratis appen met de dokter, een huidscan laten uitvoeren, online fysio apps inzetten, kortingen ontvangen op de aanschaf van nieuwe lenzen of een bril, een gratis ongevallenverzekering en nog veel meer. Het verschilt per zorgverzekeraar van welke extra services je gebruik kunt maken. Zoek dit dus uit voor jezelf en maak er vooral gebruik van.

Verder kunnen zorgverzekeraars vaak gratis voor je bemiddelen als je op een lange wachtlijst voor een bepaalde behandeling, zorg of een operatie terecht komt. In Nederland is het heel normaal om als zorgverzekeraar zijnde coaches in dienst te nemen, die verzekerden kunnen helpen om zorgafspraken mogelijk te vervroegen. Er zou bijvoorbeeld ook naar mogelijkheden voor dezelfde zorg in een ander ziekenhuis of een andere instelling dichterbij of juist iets verder weg gekeken kunnen worden. De coaches kunnen je ook te woord staan las je ergens vragen over hebt.

Vergeet je vergoedingen niet te claimen

Heb je op dit moment een aanvullende verzekering en heb je nog vergoedingen open staan die je niet gebruikt hebt? Probeer ze dan alsnog in te zetten, dit kan ervoor zorgen dat je komend jaar wellicht kunt wisselen van een aanvullende, naar een basiszorgverzekering. Dit is vooral aan te raden als je bijvoorbeeld nog vergoedingen voor de tandarts of een nieuwe bril open hebt staan. Wanneer je dit in 2021 gebruikt, is de kans klein dat je ze in 2022 nodig hebt. Je kunt dan dus een jaar lang minder premie betalen omdat je voor een basisverzekering kiest. Het jaar erop kun je altijd weer kijken of de aanvullende verzekering dan wel weer handiger is.

Een goede tip als je makkelijk en snel zorgverzekeraars met elkaar wil vergelijken

Op onze website kun je makkelijk en snel zorgverzekeraars met elkaar vergelijken. Dit zorgt ervoor dat je alle voor- en nadelen tegenover elkaar kunt wegstrepen. Bekijk welke premies en polissen het beste bij je passen. Door je onderzoek goed te doen, kom je erachter welke zorgverzekering het beste bij je past. Dit voorkomt dat je onnodig te veel geld betaald en je het maximale uit je zorgverzekering kunt halen. Je hebt nog tot 31 december 2021 de tijd om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Hierna krijg je tot 1 februari 2022 de tijd om je nieuwe zorgverzekering met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 aan te melden. Kies voor zorg waar je daadwerkelijk gebruik van zal maken!

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd