Groningers betalen minst aan zorgverzekering

Groningers betalen minst voor zorgverzekering

Groningers betalen minst aan zorgverzekering. Dat liet een onderzoek van de website geld.nl zien. Groningers gebruiken veel minder de aanvullende verzekeringen die er zijn en hebben het ook al niet zo op de vrije zorgkeuze. Per saldo betalen inwoners van de provincie Groningen dan ook minder aan zorgpremie dan in 2020.

Groningers betalen minst aan zorgverzekering, zelfs minder dan in 2020

Groningers betalen gemiddeld genomen de laagste premie voor de zorgverzekering 2021. Gemiddeld leggen ze per maand namelijk 134 euro  neer. Een jaar eerder was dat nog twee euro meer, 136 euro dus. Het landelijke gemiddelde ligt op net iets boven de 150 euro per maand. Uit het onderzoek kwam eveneens naar voren dat  een derde van alles Groningers alleen een basisverzekering voldoende vindt.

In Zeeland betaalt men het meest

Gek genoeg betaalt men bij de buren in Drenthe precies volgens het landelijke gemiddelde en dus een bedrag van 152,72 euro per maand. In Zeeland daarentegen betaalt men het meest van alle Nederlandse provincies met een maandbedrag van 171,59 euro.  Utrecht en de provincie Flevoland volgen Zeeland en betalen ook relatief veel voor de zorgverzekering.

 

Nu populair
Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig en snel 28 zorgverzekeringen
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot € 504,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten