einde aan collectieve verzekering

Groen Links wil einde aan budgetpolis

Groen Links pleit voor ander zorgstelsel
Grien Links pleit voor ander zorgstelsel

Groen Links wil einde aan budgetpolis en wil een ander zorgstelsel. Groen Links is van mening dat een goede zorgverzekering nooit afhankelijk mag zijn van de omvang van de portemonnee. In hun ogen  moet een goed zorgstelsel vooral toegankelijk zijn. De politieke partij pleit bovendien voor het innen van de zorgpremie via de belasting en wil af van het eigen risico.  Ook is de partij van mening dat er meer focus moet komen op het voorkomen van  ziekten.

 

Groen Links liet een en ander weten in een ronkend persbericht. De politieke partij wil naar een situatie dat de polissen zich met name gaan onderscheiden op basis van  kwaliteit en niet vanwege de keuzevrijheid en de factor betaalbaarheid. Voorts wil de partij dat er een einde komt aan de budgetpolis en ziet het evenmin heil in collectieve polissen.

Geen betere kwaliteit van zorg

Deze budget- en collectieve verzekeringen, zo zegt de politieke partij,  zorgen net voor betere kwaliteit van zorg. Bovendien moet er individueel meet premie worden betaald en ook dat is voor het Groen Links van Jesse Klaver geen ideale situatie.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar