duurzame zorgverzekeraars

Ga voor deze duurzame zorgverzekeraars als je een bewuste keuze wil maken

Wil je impact maken op de wereld en het klimaat? Dan kun je zelfs met je zorgverzekering een duurzame keuze maken. Sommige zorgverzekeraars kiezen er namelijk voor om je premie duurzaam te beleggen. Wanneer je jouw premie liever naar dierenwelzijn, gendergelijkheid of klimaatverandering ziet gaan, is het belangrijk om van de beleggingskeuze van je zorgverzekeraar op de hoogte te zijn. Op deze pagina lees je meer over duurzame zorgverzekeraars. Je komt erachter welke drie partijen het meest duurzaam zijn, maar ook wie het minst duurzaam zijn. Verder kom je erachter welke voordelen eraan een duurzame zorgverzekering zitten.

Dit zijn de meest duurzame zorgverzekeraars in 2023

In Nederland staat duurzaamheid in het algemeen vaak voorop. Vandaar dat er zelfs duurzame zorgverzekeraars bestaan. Een aantal bekende zorgverzekeraars kiest ervoor om geld op een duurzame manier te beleggen. Wil je dat jouw zorgverzekeraar verantwoord met je betaalde premies omgaat? Dan kun je het beste voor a.s.r., VGZ en Achmea kiezen. A.s.r. scoort een 8,9 van de 10 als het op duurzaam beleggen aankomt. Deze duurzame zorgverzekeraar investeert namelijk in gezondheid, klimaatverandering, natuur en gendergelijkheid. Zij beleggen geen geld in bedrijven uit de wapenindustrie of de kolenmijnbouw. Daarnaast hanteert a.s.r. een antidiscriminatiebeleid en nemen zij mensen met verschillende achtergronden aan.

Een andere zorgverzekeraar die met trots tot de duurzame zorgverzekeraars behoort is VGZ. Deze zorgverzekeraar verwacht van zichzelf en andere bedrijven dat de CO2 uitstoot flink verminderd wordt. Verder beleggen zij geen premies in de tabaksindustrie of bedrijven die dierproeven uitvoeren. De derde topper in het rijtje van duurzame zorgverzekeraars is Achmea. Deze zorgverzekeraar belegd ook niet in de tabaksindustrie, zet zich in voor bedreigde diersoorten en probeert ook zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Daarnaast maakt hun team zich hard tegen corruptie.

De voordelen van duurzame zorgverzekeraars

Wanneer je voor duurzame zorgverzekeraars kiest, krijg je daar niet alleen zelf een beter gevoel van. Je weet op dat moment namelijk dat met het geld dat je maandelijks betaald, oprecht iets goeds wordt gedaan. Je maandelijkse premie wordt door de zorgverzekeraar belegd. Duurzame zorgverzekeraars beleggen dit geld in duurzame initiatieven en bedrijven. Op die manier kun je samen met de duurzame zorgverzekeraars werken aan een betere wereld, een gezonder klimaat, het behoud van beschermde diersoorten, beschermde gebieden en nog veel meer! Verbeter de wereld, begin bij jezelf is wat er weleens gezegd wordt. Door bewust te zijn van waar jouw geld naartoe gaat, zet je een stap in de juiste richting.

Welke zorgverzekeraars zijn het minst duurzaam?

De minst duurzame zorgverzekeraar is DSW. Zij scoren slecht aangezien zij niet transparant zijn op het gebied van beleggingen. DSW zou beleggen in bedrijven die dierproeven uitvoeren en bedrijven die in de olie- en gasindustrie actief zijn. Verder maakt DSW zich geen zorgen om waterschaarste en werken zijn niet aan een gendergelijkheidsbeleid op kantoor. Een andere zorgverzekeraar die slecht scoort op duurzaamheid is ONVZ. Zij voeren geen beleid dat voor dierenwelzijn of beschermde gebieden opkomt. Verder beleggen zij in bedrijven die tot 20% van hun omzet uit kolenmijnen halen.

Zorg en Zekerheid scoort ook slecht als het op duurzaamheid aankomt. Deze zorgverzekeraar belegd in olie, kolen en gas. Er gaan ook beleggingen naar bedrijven die exotisch leer en bont produceren. Dit is uiteraard niet diervriendelijk.

Kies voor een zorgverzekeraar die bij je principes past

Nu je weet uit welke duurzame zorgverzekeraars je kunt kiezen, heb je een beter beeld van je persoonlijke voorkeuren. Om tussen de beste opties te kiezen, kun je jouw favoriete zorgverzekeraars vergelijken met behulp van onze handige tool. Je kunt in één oogopslag zien welke zorgverzekeraars betaalbaar en goed zijn. Een duurzame zorgverzekeraar zorgt voor een beter gevoel. Je weet namelijk dat het geld dat je maandelijks betaald, beter terecht komt. Wanneer je graag aan een betere toekomst meewerkt, wil je natuurlijk graag duurzame keuzes blijven maken. Een groenere en duurzame wereld, zorgt op den duur voor een gezonder leefklimaat, waardoor je eigen gezondheid ook verbetert kan worden.

5/5 - (3 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd