De goedkoopste zorgverzekeringen op een rij

Vergelijk zelf je zorgverzekering
Vergelijk zelf je zorgverzekering

We zetten hier voor jou alvast enkele van de goedkoopste zorgverzekeringen op een rij. Daarbij hebben we gekeken naar de hoogte van het eigen risico en naar een vrije zorgkeuze. Ook vergelijken is maatwerk. Het is afhankelijk van wat jij van de zorg verlangt. Het is dus zeer verstandig om voor 31 december te vergelijken en over te stappen, mocht blijken dat je elders beter en goedkoper uit bent.

De goedkoopste zorgverzekeringen op een rij maar vergelijk toch echt zelf

Overigens zou het onverstandig zijn om te vergelijken alleen op basis van de prijs. Neem ook de dekking in je oordeel mee én bekijk reviews en ervaringen van andere mensen. Dat hebben wij ook gedaan. In een eerste situatie hebben we gespeeld met het eigen risico. Vijftien procent van de Nederlanders doet dit. Wij hebben het eigen risico maximaal verhoogd naar een bedrag van 885 euro.  De korting die je kunt krijgen op de maandpremie kan daardoor zomaar rond de 26 euro komen te liggen.  Uitgaande van een maximaal eigen risico van 885 euro en de premiekorting biedt Zekur met Gewoon Zekur de goedkoopste zorgverzekering aan. Per maand betaal je dan 85,95. Tweede en derde zijn ZieZo met ZieZo Selectief waarvoor je per maand 87,25 aftikt. Derde is de Jaah Basis verzekering van Jaah. Met een maximaal eigen risico van 885 euro betaal je voor deze verzekering 89 euro.

Goedkoopste zorgverzekering met het verplichte eigen risico

Omdat liefst 85 van de mensen dit niet doet en het eigen risico op de bekende 385  euro laat staan, keken we ook met die ogen naar de goedkoopste zorgverzekeringen. Opnieuw leidt Zekur met de Gewoon Zekur verzekering de dans. Je betaalt nu 105,95 euro per maand. ZieZo bekleedt de tweede plaats met ZieZo Selectief. Kosten: 109, 25 euro. DitZo neemt nu de derde positie in met de Goede Keus verzekering. De kosten per maand bedragen voor deze verzekering 109,85 euro.

Wat kost een restitutiepolis je precies per maand?

Tenslotte hebben we gekeken naar de goedkoopste zorgverzekering als sprake is van vrije zorgkeuze, Deze restitutiepolissen  maken dat je zelf bepaalt in welk ziekenhuis  je behandeld wordt. Met een restitutiepolis ben je hier volledig voor verzekerd. Nu blijkt United Customers de goedkoopste verzekering te bieden. Je bent voor de Eigen Keuze verzekering op maandbasis 125,59 euro kwijt. Zekur staat nu tweede met Gewoon Zekur Vrij. Zekur rekent 126,75 voor deze verzekering, Het brons is nu voor OHRA, waarvoor 126,75 euro per maand gevraagd wordt.

Zo zie je; er bestaat niet een goedkoopste zorgverzekering.  Vergelijk dus de zorgverzekeringen zelf en beslis dan of je al dan niet gaat overstappen.

 

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd