hogere zorgpremie voor ongevaccineerden

De collectieve zorgverzekeringen blijven nieuwe verzekerden verzamelen

Wist je dat het aantal verzekerden bij collectieve zorgverzekeringen in 2020 met 8,5 procent is gestegen? Dit is een mooi getal en is volgens Maasdrielse wethouder Anita Sørensen te danken aan de inzet van duidelijke social media campagnes en goede mond-tot-mond reclame. De wethouder is blij met deze vooruitgang. Zij vindt het erg belangrijk vindt dat mensen met een kleine portemonnee goed verzekerd zijn. Wanneer een groep mensen het financieel gezien lastig heeft, is het niet de bedoeling dat zij verder in de problemen raken door te hoge zorgkosten. In dit nieuwsbericht lees je meer over collectieve zorgverzekeringen. Je komt erachter welke voordelen eraan zitten en hoe je te weten komt welke zorgverzekering het beste bij je past.  

Wat zijn collectieve zorgverzekeringen?

Collectieve zorgverzekeringen zijn vooral interessant voor personen met een laag inkomen. Dit is een verzekering voor een bepaalde groep mensen, bijvoorbeeld de werknemers van één bepaald bedrijf, mensen met een laag inkomen of mensen die bij een bepaalde vereniging aangesloten zitten. Doordat collectieve zorgverzekeringen voor een grote groep gelden, kan er korting gegeven worden op de maandelijkse premie en bepaalde speciale zorgdiensten. Er bestaan zowel collectieve zorgverzekeringen voor werknemers, leden van bepaalde ledenorganisaties of zzp’ers.

Welke voordelen zitten er aan dit type zorgverzekering?

Collectieve zorgverzekeringen komen verzekerden op verschillende vlakken tegemoet. Wanneer iemand met weinig geld en een chronische ziekte hiervoor kiest, krijgen zij de kosten voor het eigen risico van de gemeente vergoed. Verder kunnen personen met een collectieve zorgverzekering bepaalde kosten vergoed krijgen, die elders gedeeltelijk of helemaal niet vergoed worden. Wanneer je hiervoor kiest, krijg je dus meer zaken vergoed en krijg je een korting op de maandelijkse premie.

Bekijk nu welke zorgverzekeraar het beste bij je past

Twijfel je of je in december 2021 de overstap naar een andere zorgverzekeraar wil maken? Dan kun je zorgverzekeraars met elkaar vergelijken om erachter te komen welke verzekeraar het beste bij je past. Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden welke zorg je in 2022 nodig zal hebben. Staat er een operatie op de planning, waarna je bijvoorbeeld fysiotherapie nodig hebt? Dan zou je beter voor een pakket kunnen kiezen, waar je meer sessies bij de fysiotherapeut vergoed krijgt. Op die manier speel je van tevoren op je financiële en medische situatie in en kun je vervelende situaties voorkomen.

Door zelf naar je medische dossier te kijken, kun je de keuze maken voor een zorgverzekeraar die het beste op je medische situatie aansluit. Het kan zijn dat de collectieve zorgverzekeringen goed bij je passen, dan kun je gerust voor zo’n verzekering kiezen!

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar