Voedingssupplementen

Boost je gezondheid door voedingssupplementen te nemen

Ben je geïnteresseerd in je eigen gezondheid en wil je dagelijks werken aan een gezonde leefstijl? Dan kun je met kleine aanpassingen al een positief resultaat bereiken. Je gezondheid en energie hangt af van de voedingsstoffen die je dagelijks binnenkrijgt. Zeker wanneer je veel beweegt of sport is het belangrijk om je lichaam goed te voeden. Stress, drukte, of concreet gezegd het leven kan er soms weleens voor zorgen dat je niet iedere dag een gezonde maaltijd klaarmaakt. Om toch elke dag aan de belangrijkste voedingsstoffen, vitaminen en mineralen te komen kun je ervoor kiezen om voedingssupplementen te nemen. In deze blog lees je er meer over en kom je erachter op welke manier je zorgverzekeraar erbij kan helpen om een gezonde leefstijl vol te houden.

Wat is de meerwaarde van het nemen van voedingssupplementen?

Jouw lichaam haalt belangrijke stoffen uit je voeding om zelf gezond te blijven. Je krijgt energie door alles wat je eet en hoe gezonder je eet, hoe beter jij je voelt. Soms kan het zijn dat je een vitaminetekort hebt. Om dit te voorkomen, kun je voedingssupplementen en vitamines slikken, naast de dingen die je dagelijks eet. Je kunt snel merken of je een vitaminetekort hebt op het moment dat je futloos, vermoeidheid, hoofdpijn of haaruitval bij jezelf opmerkt. Voedingssupplementen helpen je om je vitamines, mineralen en aminozuren in balans te houden. Voedingssupplementen helpen je om goed in je vel te zitten en zowel lichamelijke als mentale klachten te voorkomen.

Waarom kiezen bijvoorbeeld sporters ervoor om voedingssupplementen te nemen?

Heb je weleens over voedingssupplementen gelezen? Dan is je misschien opgevallen dat vooral sporters dit dagelijks innemen. Dit komt vooral doordat je veel energie en vitamines, mineralen en aminozuren verbrand op het moment dat je sport en beweegt. Om je lichaam gezond te houden tijdens een periode dat je misschien intensiever sport, is het belangrijk om je mineralen, vitamines en aminozuren aan te vullen. Dit helpt bij het herstel van je spieren, maar ook bij het opbouwen van je energieniveau. Vitamine B is een hele belangrijke voor sporters, aangezien voldoende vitamine B ervoor zorgt dat je energie uit koolhydraten kunt krijgen.

Welke andere middelen kun je nemen om gezond te blijven?

Heb je de smaak te pakken en wil je naast voedingssupplementen ook andere gezonde middelen nemen om de beste versie van jezelf te worden? Dan is het in ieder geval belangrijk dat je dagelijks voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zijn belangrijk voor het behoud van je spieren en zorgen ervoor dat je in spiermassa kunt groeien. Eiwitten kun je binnenkrijgen door veel eieren, kipfilet of bijvoorbeeld eiwitshakes te eten en drinken. Verder zijn supplementen met creatine en aminozuren ook aan te bevelen voor mensen die meer sporten. Aminozuren helpen je om je spieren te laten herstellen na een work-out.

Creatine helpt je om energieker je krachttraining in te gaan. Dit is vooral belangrijk voor mensen die aan fitness of bodybuilding doen. Los van voedingssupplementen kun je ook nog vitamines en mineralen aan je dagelijkse dieet toevoegen. Vitaminen en mineralen zorgen voor een goede gezondheid en een sterk immuunsysteem.

Kies voor een zorgverzekeraar die een gezonde leefstijl beloond

Wist je dat veel zorgverzekeraars het aanmoedigen om een gezonde leefstijl voor jezelf te creëren? Dit doen zij door gratis gezondheidsapps voor leden beschikbaar te stellen. Je kunt bijvoorbeeld tips krijgen bij het aanmeten van een gezonde leefstijl die bij je past. De apps helpen je om gezondheidsdoelen te stellen. Wanneer jij je doelen behaald, zitten daar leuke beloningen aan verbonden. Je kunt bijvoorbeeld punten sparen die je korting geven in bepaalde winkels. Zo zorg je ervoor dat je langer gemotiveerd blijft om aan je gezondheidsdoelen te werken. Hoe leuk is het om op zo’n speelse manier aan betere gezondheid voor jezelf te bouwen?

Wil je weten welke zorgverzekeraars gezondheidsapps aanbieden? Kijk dan vooral op onze website voor meer informatie. Op Zorgverzekerinq.nl maken wij het mogelijk om zorgverzekeraars te vergelijken. Hierdoor kun je in 2023 een zorgverzekeraar vinden die helemaal bij jouw zorgvragen en manier van leven past.

5/5 - (2 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar