Zorgverzekering 2022 houdt eigen risico van 385 euro

eigen risico 2022
eigen risico 2022

Het is Prinsjesdag geweest en dus weten we ondertussen welke kant het opgaat wat betreft de zorgverzekering 2022. De zorgverzekering 2022 houdt eigen risico van 385 euro, zo werd onder meer bekend gemaakt. Het was de bedoeling het eigen risico te verhogen naar 400 euro. Met name door inspanningen van de Socialistische Partij echter, blijft het eigen risico onveranderd op een bedrag van 385 euro.

Zorgverzekering 2022 houdt eigen risico van 385 euro, met dank aan de SP

Voornaamste conclusie van de troonrede? Zorg staat niet langer op nummer één en is in dat verband voorbij gestreefd door de woningmarkt. Ondanks dat zorg dus niet meer de absolute prioriteit heeft, gaat er in 2022 nog wel een bedrag van 100 miljard euro naar de zorg. Wat ook zeker is, is dat de basispremie van de zorgverzekering duurder wordt. De premiestijging zal vermoedelijk rond de 3 euro per maand liggen. Die stijging heeft te maken met extra zorgkosten en eveneens met uitgestelde zorg het afgelopen jaar. De extra kosten moeten door een hogere basisverzekering worden betaald. Dat betekent dus dat de basisverzekering voor iedereen iets duurder zal worden.

Bedrag van 22 miljard euro gereserveerd voor een eventueel volgende pandemie

Ook in 2022 is geld gereserveerd voor de bestrijding van corona, een bedrag van 2,1 miljard euro om precies te zijn. Met name de test en vaccinatie infrastructuur krijgt een boost. . Verder kwam naar buiten dat er een bedrag van 22  miljard beschikbaar is om een eventueel volgende pandemie beter het hoofd te kunnen bieden. Met het reserveren van het bedrag wil de regering beter voorbereid zijn mocht er opnieuw een pandemie uitbreken.

5/5 - (16 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar