Worden hulpmiddelen na een operatie vergoed door de zorgverzekering?

Hulpmiddelen worden vergoed door de zorgverzekering

Jij bent onlangs geopereerd. Je vond het erg spannend, maar gelukkig is alles goed verlopen. Je hebt heel kort moeten overnachten in het ziekenhuis. Dit om jouw vooruitgang in de gaten te houden. Het is dan eindelijk tijd om naar huis te gaan. Je hebt daarvoor wel een paar spullen nodig om het herstel voor jou gemakkelijker te laten verlopen. Ben je benieuwd of de verzekering deze vergoedt? Lees dan gauw verder!

Heupoperatie

Je hebt al enige tijd last van jouw heup. Je geniet niet echt meer van het hardlopen omdat je steeds eerder moet stoppen door de pijn. Ook wordt het lastiger om van de stoel op te staan. Je bent langs de dokter geweest en die raadt je aan om een nieuwe heup te laten zetten. Een heupoperatie is wereldwijd een van de meest succesvolste operaties, dus de kans is klein dat er iets mis zal gaan. Wel is er na de operatie een periode waarin je moet gaan herstellen. Je gaat het tijdelijk lastig vinden om bepaalde dingen te doen. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om van de wc af te komen als deze erg laag is. Een toiletverhoger biedt jou daarom veel steun. Dit jaar vergoedt de basisverzekering maximaal 26 weken het lenen van een toiletverhoger. Als je er langer eentje nodig hebt, kun je contact opnemen met jouw gemeente voor de mogelijkheden. Dat is best fijn, toch?

Zorgverzekering voor het volgende jaar

Of je nu een toiletverhoger of bedtafel nodig hebt, het is fijn als de verzekering je een handje helpt bij de zorg die je nodig hebt. Indien jij een operatie ondergaat en jij bepaalde middelen nodig hebt die niet door de basisverzekering vergoedt worden, is het verstandig om te kijken of jij iets kunt regelen met jouw aanvullende verzekering. Indien jouw zorgverzekering het dan alsnog niet vergoedt, kun je ook kijken bij andere zorgverzekeringen! Niet elke zorgverzekering biedt hetzelfde aan voor de aanvullende zorgverzekering. Vergelijk ze daarom met elkaar en pas jouw zorgverzekering tussen 12 november en 31 januari aan.

Indien jij binnenkort een operatie in de agenda hebt staan, is het fijn als de zorgverzekering een deel vergoedt. Bij een heupoperatie is het voor dit jaar bijvoorbeeld zo dat een toiletverhoger vergoed wordt. Indien jouw zorgverzekering iets niet vergoedt wat jij wel nodig hebt, kun je ook naar een zorgverzekering overstappen die dat wel doet!

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar