Vitamine D wordt mogelijk niet langer vergoed

Vitamine D wordt mogelijk niet langer vergoed vanuit het basispakket. Als het aan het Zorginstituut Nederland ligt, verdwijnen vitamine D supplementen met een hoge sterkte volledig uit het basispakket van de zorgverzekering. Dat advies is dan ook gedaan aan de minister van VWS.

Vitamine D wordt mogelijk niet langer vergoed; advies bij minister van VWS

Als het advies wordt overgenomen, dan kan er 129 miljoen euro per jaar bespaard worden op de totale zorgkosten. Aan de andere kant betekent dit dat ongeveer anderhalf miljoen mensen die nu vitamine D op recept slikken, de kosten straks niet langer vergoed krijgen. Vitamine D met een lagere dosering werd al vanaf 2019 niet meer uit het basispakket vergoed overigens.

Consument is 25 euro duurder per jaar uit

Volgens het Zorginstituut Nederland kan iedereen die nu vitamine D op recept krijgt, gemakkelijk overstappen naar middelen die te koop zijn bij de gemiddelde drogist. Dit geldt ook voor mensen die hogere doseringen slikken. Voor de consument betekent dit een kostenverhoging van 25 euro per jaar.

Lees hier alles over de zorgverzekering

Wil je alles weten over de zorgverzekering? Check dan de informatie hier op de website Zorgverzekerinq.nl. Ook worden hier de beste verzekeraars aan jou voorgesteld. Door te op deze website goed met elkaar te vergelijken, kies je altijd de voor jou beste verzekering.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar