last minute

Tips om last minute, maar zorgvuldig over te stappen naar een andere zorgverzekering

Het zijn de laatste twee weken van het jaar 2021. De feestdagen komen eraan, cadeautjes dienen te worden gekocht, de boodschappen voor een heerlijk kerstdiner worden in huis gehaald en je hebt nog twee weken de tijd om je huidige zorgverzekering op te zeggen… Oeps, je had in je hoofd dat je van zorgverzekeraar wilde wisselen, maar je bent het vergeten of hebt het voor je uitgesteld. Nu is last minute wisselen de enige optie die je nog hebt. In dit nieuwsbericht lees je waarom mensen last minute besluiten om van zorgverzekeraar of type zorgverzekering te wisselen. Verder krijg je tips waardoor je zorgvuldig, maar last minute kunt overstappen en lees je meer over het online afsluiten van je zorgverzekering.

Hoe komt het dat mensen last minute besluiten om van zorgverzekeraar te wisselen?

Uit onderzoek is gebleken dat de helft van alle Nederlanders zijn of haar nieuwe verzekering pas in de laatste weken van december afsluit. Dit wordt ook wel last minute handelen genoemd. Het last minute afsluiten van de zorgverzekering gebeurt doordat men het voor zich uit blijft schuiven. Om fouten te voorkomen en ervoor te zorgen dat je geen spijt krijgt, is het belangrijk dat je ondanks de stress, je hoofd erbij houdt. Zorg ervoor dat je er een momentje voor vrijmaakt. Last minute overstappen betekent niet dat je dit ook haastig moet doen. Je kunt al binnen een uur alle zaken geregeld hebben. Neem dat uur er dan ook vooral voor uit. Op die manier ga je goed verzekert het nieuwe jaar in.

Last minute overstappen doe je zo

Wanneer je last minute naar een andere zorgverzekeraar of een ander type zorgverzekering wil overstappen, is het belangrijk om je hoofd erbij te houden. Last minute overstappen kan namelijk stress met zich meebrengen, waardoor het maken van een foutje op de loer ligt. Houd altijd je persoonlijke zorgwens in je achterhoofd als je een zorgverzekering uitkiest. Op die manier zorg je ervoor dat de zorg die je nodig hebt, in je pakket zit verwerkt. Filter ook op behandelingen of vergoedingen die je niet nodig hebt. Zo betaal je in ieder geval niet voor zorg dat je niet gebruikt.

Bepaal daarnaast welke aspecten je het meest belangrijk vindt. Ga je liever voor een lage premie, een uitgebreide verzekering, de mogelijkheid om altijd contact op te kunnen nemen met een expert of juist een aanvullende verzekering? Zorg dat je dit eerst bepaalt, voordat je last minute een verzekering afsluit.

Kies ervoor om je zorgverzekering online af te sluiten

Twijfel je nog voor welke zorgverzekeraar je in 2022 kiest? Dan is het belangrijk om je opties naast elkaar te leggen en de knoop door te hakken. Wist je dat je zorgverzekeraars met elkaar kunt vergelijken op Zorgverzekerinq.nl? Dit helpt je om achter de voor- en nadelen van de zorgverzekeringen te komen die je op het oog hebt. Het is belangrijk om voor een zorgverzekering te kiezen die bij je past. Op die manier betaal je niet te veel geld en ook niet voor zorg dat je niet nodig hebt in 2022. Je zou ervoor kunnen kiezen om last minute je zorgverzekering online af te sluiten. De meeste zorgverzekeraars bieden deze dienst aan.

Met een paar klikken op de knop, het invullen van je persoonlijke gegevens en het aangeven voor welke zorgverzekering of aanvullende module je kiest, is je zorgverzekering voor 2022 online snel te regelen. Dit is vooral handig als je nog snel voor 31 december 2021 van zorgverzekeraar wenst te wisselen.

5/5 - (8 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar