Strategisch samenwerkingsverband VGZ

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) en Coöperatie VGZ hebben een nieuw strategisch samenwerkingsverband voor een periode van vijf jaar ondertekend, zo meldt de Nationale Zorggids. Beide alliantiepartners zijn erg tevreden over de resultaten die de samenwerking al heeft opgeleverd en zetten hun ambitie om de zorg zinniger en toekomstbestendig te organiseren graag samen voort. Dit meldt VGZ. 

Strategisch samenwerkingsverband VGZ met ETZ

In het ETZ zijn de afgelopen jaren al ruim honderdvijftig initiatieven gestart om de zorg slimmer, efficiënter, kwalitatief beter en innovatiever te maken. Het sturen op gepast gebruik van dure geneesmiddelen, het toedienen van antibiotica in de thuissituatie en het project ‘Intensive Care zonder muren’ zijn daar goede voorbeelden van.

Strategisch samenwerkingsverband VGZ: transitie naar gepaste zorg verder invullen

In het nieuwe meerjarencontract hebben het ETZ en VGZ gekeken naar de uitgangspunten om de transitie naar gepaste zorg verder vorm te geven. Zo hebben digitalisering van de zorg – digitaal als het kan, fysiek als het nodig is – en preventie nadrukkelijk een plek gekregen in de overeenkomst. Op deze manier organiseren beide alliantiepartners minder druk op schaarse capaciteit en beheersing van zorgkosten. Dat heeft ertoe geleid dat het contract aansluit bij de transitieopgave die zij de komende jaren gezamenlijk vorm willen geven.

De speerpunten

In het nieuwe meerjarencontract ligt de focus op een aantal speerpunten. De grote kracht zit hem in het feit dat de zorgprofessionals van het ETZ actief deelnemen aan de werkgroepen, dat ze bevlogen nieuwe ideeën en werkwijzen delen en dat ze als ambassadeur paraat staan om hun kennis te verspreiden door Nederland en daarbij worden ondersteund door professionals van VGZ.

Vergelijk de zorgverzekeraars hier op Zorgverzekerinq.nl

Wil jij meer weten over de zorgverzekering en wil je kennismaken met de zorgverzekeraars? Dan kun je altijd terecht hier op Zorgverzekerinq.nl. Je kunt hier de beste aanbieders goed met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd