Preventieve zorg geen reden om voor nieuwe verzekeraar te kiezen

Consumenten maken bij de zorgverzekeraars amper gebruik van preventieve zorg, ondanks het feit dat dit steeds meer aangeboden wordt.  Dit is de uitkomst van een onderzoek van  de ACM, dat jaarlijks onderzoek verricht. Preventieve zorg is niet het belangrijkste waar de consument op let als het van plan is over te stappen, dat is en blijft toch vooral de prijs die je voor een zorgverzekering betaalt. 

Mensen helpen om gezonder te leven

Preventieve zorg is vooral bedoeld om mensen te helpen om gezonder te leven en zo langer gezond te blijven.  Je moet dan denken aan programma’s die mensen helpen bij het stoppen met roken bijvoorbeeld. Ook het aanmoedigen om te gaan bewegen en sporten en af te vallen kun je onder de preventieve zorg scharen.  Toch bieden de zorgverzekeraars dergelijke programma’s niet voor niets aan. Van alle ondervraagden blijkt namelijk meer dan de helft wel degelijk bekend met de programma’s op het gebied van preventieve zorg die aangeboden worden. 

Vijftien procent van de mensen is bekend met preventieve zorg

Als het gaat om overstappen en de afwegingen die worden gemaakt, kijkt slechts vijf procent naar preventieve zorg. Vijftien procent van de geënquêteerden vindt het wel een goed idee dan goed gedrag beloond wordt. Opvallend; vooral mensen die verwachten geen zorg nodig te hebben zijn voor het belonen van goed gedrag. Daarmee geven ze min of meer aan dat zij niet op willen draaien voor de medische kosten die een ongezonde levensstijl met zich mee kan brengen. 

Hier op Zorgverzekerinq.nl kun je alles lezen over de zorgverzekering. Ook kun je de verschillende verzekeraars hier goed met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd