Preventief medisch onderzoek vergoeding 2025

Behoefte naar een goedkope zorgverzekering met vergoeding voor preventief medisch onderzoek in 2025? Unive (Zorg Select + Zorg Budget pakket) heeft de goedkoopste zorgverzekering voor € 126,95 en 885 eigen risico. Met een lager eigen risico heeft Unive (Zorg Select + Zorg Budget pakket) de voordeligste zorgverzekering voor € 142,95 zorgpremie. De hoogste dekking heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Basis Budget + Aanvullend 1 ster) voor € 149,40 premie per maand.
Kasper, zorgverzekering expert
Kasper Zorgverzekering expert

Vaak gekozen

Beweeg van rechts naar links voor meer info

Goedkoopste: € 385,- eigen risico
Maximale korting
206,75
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 75,- p/j
  • Inclusief Dokter bij de Hand app
  • Lage score op duurzaamheid
Goedkoopste: € 885,- eigen risico
Maximale korting
206,75
Zorgkeuze
ruim
100%, max. € 75,- p/j
  • Inclusief Dokter bij de Hand app
  • Lage score op duurzaamheid

Je kunt ervoor kiezen een passieve rol aan te nemen, je kunt aan de andere kant ook voor een actieve rol kiezen. De meer passieve mensen zullen pas een beroep doen op medische zorg als dat noodzakelijk is, de actieve mensen zullen echter ook preventieve zorg inschakelen. Het is het verschil tussen reageren en anticiperen. Mensen die anticiperen en kiezen voor preventief medisch onderzoek kunnen eventueel in aanmerking komen voor de preventief medisch onderzoek vergoeding 2025. Je leest er hier alles over.

preventief medische vergoeding

Wat bedoelt men eigenlijk met preventief medisch onderzoek?

Kies je voor preventief medisch onderzoek waardoor je dus eventueel in aanmerking komt voor de preventief medisch onderzoek vergoeding 2025, dan doe je een beroep op zorg voor er iets aan de hand is.  Je laat jouw lichaam dan onderzoeken wanneer van klachten geen sprake is. Je zou het wat dat betreft ook wel geneeskundig onderzoek zonder directe aanleiding kunnen noemen. De preventief medische onderzoeken kunnen overigens zeer uiteenlopend van aard zijn.

Is er een vergoeding uit de basisverzekering voor dergelijke onderzoeken?

Er wordt geen preventief medisch onderzoek vergoeding 2025 vanuit de basisvariant van jouw zorgverzekering uitgekeerd. En dus rest je wat betreft het losweken van een preventief medisch onderzoek 2025 niets anders dan de aanvullende verzekeringen die deze vergoeding wel aanbieden met elkaar te vergelijken.

Zijn de preventief medische onderzoeken eigenlijk kostbaar?

Dat is moeilijk te zeggen. Ook nu weer geldt dat er tal van verschillende soorten onderzoeken gedaan kunnen worden. Elk van die onderzoeken heeft een ander prijskaartje en er kan eveneens sprake zijn van deelonderzoeken. Over de prijs kun je in de algemeenheid dus niets nuttigs zeggen eigenlijk. Ook nu geldt dat er maatwerk geleverd wordt en dat de prijzen die voor de onderzoeken gevraagd worden eveneens een kwestie van maatwerk zijn.

Is aan te geven welke verzekeraar je de beste aanvullende verzekering met de hoogste vergoeding kan bieden?

Ook dan is zo niet te zeggen. Als jij die aanvullende verzekering wilt die de voor jou beste verzekering biedt, dan is dat een kwestie van de beschikbare verzekeringen vergelijken. Check daarbij de prijs, de polisvoorwaarden en of er eventueel sprake is van een maximale vergoeding. Heb je de voor jou perfecte aanvullende verzekering gevonden en weet jij je dus verzekerd van de preventief medisch onderzoek vergoeding 2025, dan heb je tot en met 31 december, 23.59 uur, de tijd om van verzekeraar te switchen.

Is er een preventief medisch onderzoek vergoeding beschikbaar vanuit de basis zorgverzekering?

Nee, die is er niet. Wil je in aanmerking komen voor deze vergoeding, dan kun je wel een aanvullende verzekering afsluiten. Er zijn tal van verzekeringen die een dergelijke aanvullende verzekering aanbieden.

Hoe vind je de beste aanvullende verzekering om toch in aanmerking te komen voor de preventief medisch onderzoek vergoeding ?

Doe ontdek je vanzelf als je de verschillende aanvullende verzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Kijk bij dat vergelijk wel breder dan alleen naar de premie en check ook de polisvoorwaarden en of er sprake is van een maximale vergoeding.

Kun je zomaar overstappen naar de verzekerraar die de juiste aanvullend verzekering aanbiedt?

Nou, niet zomaar. In de periode van 12 november tot en met 31 december (23.59 uur) kun je probleemloos overstappen en voor een nieuwe zorgverzekering kiezen.

5/5 - (13 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd