PGO Alliantie: VGZ sluit zich als eerste aan

Er is een nieuwe trend en ontwikkeling gaande op het gebied van zorg. De Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) Alliantie wil ervoor zorgen dat patiënten de volledige regie krijgen over hun eigen behandelingen. VGZ is de eerste Nederlandse zorgverzekeraar die zich hierbij aansluit. De patiënten revolutie in combinatie met de PGO Alliantie gaat ervoor zorgen dat de zorg nog beter op ieder individu kan aansluiten. In dit nieuwsbericht lees je wat de PGO Alliantie precies inhoudt. En op welke manier de regie bij de patiënt komt te liggen.

Wat houdt de PGO Alliantie in?

Bij de PGO Alliantie zijn op dit moment meer dan 50 patiënten-, consumenten- en brancheorganisaties aangesloten. De alliantie is in 2020 opgericht, met als doel efficiënter aan de zorgdoelen van patiënten te werken. Wanneer zowel de patiënt als alle betrokken organisaties en zorgverleners om deze persoon heen weten wat er speelt en welke behandelingen er uitgevoerd worden, ontstaat er een betere samenwerking om de gezondheid van de patiënt beter te kunnen waarborgen.

Ben je benieuwd welke zorgverzekeraars volgen om tot de alliantie toe te treden? Zorg er dan voor dat je op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen op  Zorverzekerinq.nl.

De regie komt bij de patiënt te liggen

Voor zorgverzekeraars is het belangrijk dat hun leden specifieke zorg kunnen kiezen die bij hun situatie past. Hierdoor wordt de eigen regie van de verzekerden steeds belangrijker. De PGO Alliantie is nieuw, maar beloofd tot dé nieuwe trend op het gebied van het inrichten van zorg uit te groeien. Het mooie aan PGO is dat je tegelijkertijd meerdere zorgverleners in één systeem met elkaar kunt laten communiceren. Hierdoor kun je een complete behandeling starten, zonder dat er door de zorgprofessionals langs elkaar heen werken. Iedereen is direct op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de gezondheid van de patiënt.

Ben je benieuwd welke zorgverzekeraar het beste bij je past? Kies er dan voor om de zorgverzekeraars te vergelijken op onze website!

5/5 - (11 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar