zorg in het buitenland

Op zoek naar een duurzame zorgverzekeraar?

In Parijs is er een klimaatakkoord vastgelegd, waarin staat dat alle zorgverzekeraars hun geld in lijn met dit akkoord dienen te beleggen in milieubewuste aandelen. Helaas doen een aantal Nederlandse zorgverzekeraars dit nog niet voldoende. Er is er maar één die een voldoende scoort en dat is ASR. In dit nieuwsbericht lees je hoe duurzaam sommige zorgverzekeraars zijn en waarom de keuze voor een duurzame zorgverzekeraar belangrijker wordt. Verder kom je erachter of duurzamer ook duurder betekent!

Dat kan beter!

Eerlijke Geldwijzer heeft onderzoek gedaan naar welke zorgverzekeraars voor duurzaam beleggen kiezen. Sommige verzekeraars zijn het juiste pad in geslagen en scoren een nette 6,7 (ASR) en 5,1 (Achmea). Anderen zoals NN en CZ of Menzis hebben nog een lange weg te gaan. Waarbij een 10 de hoogste score is, zijn de cijfers teleurstellend. NN scoort een 4,7, CZ een 2,9 en Menzis zelfs 0,9. Er is dus nog veel werk aan de winkel. Het belangrijkste is dat de duurzame zorgverzekeraar een beleggingsportfolio samenstelt die de aarde helpt om de opwarming van 1,5 graden tegen te gaan.

Onder welke doelgroep wordt de keuze voor een duurzame zorgverzekeraar belangrijker?

Zorgwijzer.nl heeft een enquête uitgerold en hieruit is naar voren gekomen dat het voor verzekerden steeds belangrijker wordt om een duurzame zorgverzekeraar uit te kiezen. Vooral jongeren vinden het belangrijk om op alle mogelijke manieren bij te dragen aan een beter klimaat. De duurzame zorgverzekeraar hoort daar dus ook bij. Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat de prijs voor de zorgpremie het belangrijkste is, maar dan men steeds meer research doet naar een duurzame optie om verzekerd te zijn.

Wil je weten welke zorgverzekeraar de meest milieubewuste keuzes maakt? Dan kun je makkelijk en snel zorgverzekeraars met elkaar vergelijken op Zorgverzekerinq.nl

Betaal je meer geld voor een duurzame zorgverzekeraar?

Natuurlijk wil je wel weten of je voor een duurzame zorgverzekeraar meer geld dient te betalen. Wist je dat een duurzame verzekeraar helemaal niet duurder hoeft te zijn dan een zorgverzekeraar die niet duurzaam is? Het verantwoord en duurzaam beleggen van verzekeringsgeld heeft namelijk helemaal geen effect op de hoogte van de premie die je betaald. Dit is simpelweg een keuze van de zorgverzekeraar. Duurzame beleggingen doen het zelfs steeds beter, waardoor de financiële reserves makkelijker duurzaam kunnen worden belegd. Houd er rekening mee dat een zorgverzekeraar indirect met je premie belegd, zij doen dit alleen met de reserves die zij overhouden.

5/5 - (13 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar