tweelingpolissen

Ontdek een aantal interessante geheimen over je zorgverzekering

Wist je dat je tot uiterlijk 31 januari 2022 de tijd hebt om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten? Voordat je dit doet, is het een slim idee om je meer in de wereld van zorgverzekeringen te verdiepen. Er zijn namelijk een aantal geheimen over je zorgverzekering te vinden, waardoor je veel geld kunt besparen. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je maandelijkse premie lager uitvalt, of dat je op jaarbasis een flink stuk goedkoper uitkomt. In dit nieuwsbericht lees je meer met betrekking tot de geheimen over je zorgverzekering. Wanneer je achter deze hacks bent, kun je flink wat geld besparen, dat je weer in andere spaardoelen kunt steken.

Dit zijn de best bewaarde geheimen over je zorgverzekering

Wist je dat er een aantal interessante geheimen over je zorgverzekering te vinden zijn? Wanneer je bijvoorbeeld voor een minder bekende zorgverzekering via Anderzorg, Just, Bewuzt of ZieZo kiest, kun je jaarlijks al zo’n €357 euro besparen. Daarnaast zou je door voor een verhoogd eigen risico te kiezen minstens €300 euro per jaar kunnen besparen. Verder denken personen met bepaalde aandoeningen vaak dat zij altijd bij dezelfde zorgverzekeraar moeten blijven, omdat de kans op acceptatie bij andere verzekeraars lager zou liggen. Dit is echter helemaal niet het geval. Wanneer je een basisverzekering afsluit, heerst er een acceptatieplicht voor iedere zorgverzekeraar. Dit houdt in dat zij je niet mogen afwijzen.

Verder blijkt dat 80% van alle aanvullende verzekeringen je direct accepteren als jij je daarvoor aanmeldt. Een ander geheim over je zorgverzekering is dat je zorgverzekeraar je dekking ieder jaar mag verlagen. Houd dit dus in de gaten, want wie weet heb je een dure aanvullende verzekering die ieder jaar minder dekt, waardoor je net zo goed een basisverzekering of een aanvullende verzekering elders kunt afsluiten. Eén van de andere goed bewaarde geheimen over je zorgverzekering is dat je korting krijgt als je de zorgverzekering per jaar betaald. Je betaalt dan in één keer het bedrag voor het hele jaar en er wordt niet langer maandelijks geïncasseerd.

Geen haast, je kunt in januari ook nog een zorgverzekeraar kiezen

Verder merk je in de praktijk vaak dat personen aan het einde van het jaar beginnen te stressen over het afsluiten van een andere verzekering voor het jaar erop. Dit is echter nergens voor nodig. Je dient je huidige verzekering alleen uiterlijk 31 december stop te zetten. Maar dan heb je heel de maand januari in het nieuwe jaar nog om je nieuwe verzekering af te sluiten. Maak dus geen overhaaste beslissingen. Dit valt ook zeker onder de goed bewaarde geheimen over je zorgverzekering.

Weet jij nog niet voor welke zorgverzekeraar je kiest?

Dan is het de hoogste tijd om je opties met elkaar te vergelijken. Op Zorgverzekerinq.nl hebben wij een handig en compleet overzicht voor je samengesteld, waardoor je makkelijk en snel verschillende zorgverzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Dit maakt het voor jou overzichtelijker en makkelijker om je definitieve keuze te maken. Wanneer je alle voordelen en mogelijkheden naast elkaar zet, kun je gaan strepen om erachter te komen welke zorgverzekeraar en zorgverzekering het beste bij je passen. Nu je alles over de geheimen over je zorgverzekering te weten bent gekomen, kun je een voordelige en passende keuze maken. Ga goed verzekert het nieuwe jaar in! Betaal niet te veel geld voor zorg dat je toch niet nodig hebt.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar