premieverschillen tussen zorgverzekeraars

Minder Nederlanders mijden de zorg

minder Nederlanders mijden zorg

Het percentage Nederlanders dat zorg mijdt vanwege de kosten daalt. Dat is gebleken uit onderzoek van Nivel. Van de ondervraagden bleek 7 procent de zorg te mijden vanwege de kosten van het eigen risico of een eigen bijdrage, In 2016 bijvoorbeeld, lag dit percentage nog op 16 procent.

Onderzoek van Nivel toont opvallende cijfers

Elk jaar opnieuw doet Nivel onderzoek naar hoe Nederlanders de kwaliteit van zorg en de zorgverzekeraars ervaren. Uit het onderzoek bleek dat 4 procent van de Nederlanders het afgelopen jaar een medisch probleem had maar daar vanwege de kosten verder niets aan deed. Drie procent negeerde vanwege de kosten die gemaakt moesten worden een door een arts voorgeschreven behandeling of medisch onderzoek. Slechts 1 procent haalde een voorgeschreven geneesmiddel of recept niet af bij de apotheek, ook al vanwege het kostenplaatje.

Meer kennis over zorgtoeslag en gespreid betalen eigen risico

Opvallend is wel dat ondanks het feit dat het eigen risico de afgelopen jaren gelijk is gebleven. Terwijl het aantal mensen dat zorg mijdt toch is gedaald. Dat heeft volgens Nivel te maken met het toenemen van het kennisniveau in ons land, onder andere over zaken als zorgtoeslag en over gespreid betalen. Ook zijn er meer regelingen mogelijk als sprake is van betalingsachterstanden.

4.9/5 - (11 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar