Mondzorg in basispakket

‘Dokters van de Wereld’ helpen mensen met schulden van gebitsproblemen af

Mondzorg in basispakket

In Amersfoort hebben de eerste mensen gebruik kunnen maken van de mobiele tandartspraktijk ‘Dokters van de Wereld’. In de mobiele tandartspraktijk worden gratis noodbehandelingen verleend aan mensen met gebitsproblemen en die echt niet in staat zijn een aanvullende verzekering af te sluiten. ‘Dokters van de Wereld’ reist heel het land door met slechts een doel: de mondzorg terug in het basispakket krijgen.

Mondzorg terug in basispakket, dat is het streven van ‘Dokters van de Wereld’

Ruim anderhalf miljoen mensen mijden de tandarts omdat ze simpelweg niet in staat blijken een aanvullende verzekering af te sluiten. Zij moeten van weinig geld rond zien te komen en dat betekent keuzes maken. Anderen worden uit de verzekering gegooid als blijkt dat ze de premie niet tijdig betalen. Volgens ‘Dokters van de Wereld’ levert dat grote problemen op.

Trekken zich terug uit het sociale leven

Mensen die gebitsproblemen hebben maar niet naar de tandarts gaan, krijgen te maken met eet- en slaapproblemen. Vanuit een vorm van schaamte trekken ze zich terug uit het sociale leven en op den duur kan een slecht gebit zelfs voor hart- en vaatziekten zorgen. Redenen voldoende dus om mondzorg terug in het basispakket te nemen, zo vindt de belangenorganisatie.

Eerste succesje is een feit

Ondertussen is een eerste succesje een feit. De Tweede Kamer stemde namelijk unaniem in met het voorstel om mensen in de schuldhulpverlening niet uit de aanvullende verzekering te knikkeren. Het moet de opmaat zijn naar veel meer. De komende maanden probeert men meer politieke druk uit te oefenen om te zorgen dat mondzorg weer voor iedereen toegankelijk is.

4.6/5 - (15 stemmen)

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar