alternatieve geneeswijzen

Met deze tips vind je de beste zorgpolis voor alternatieve geneeswijzen

Ben je op zoek naar een zorgverzekering die je tegemoetkomt in de kosten voor alternatieve geneeswijzen zoals accupunctuur, osteopathie of chiropractie? Dan is het belangrijk om je in de zorgpolis van de zorgverzekeraar te verdiepen, om erachter te komen of zij wel of geen alternatieve geneeswijzen vergoeden. De laatste jaren zijn de vergoedingen voor dit soort behandelingen namelijk omlaaggegaan, maar als je het slim aanpakt, kun je toch een verzekeraar vinden die je redelijk tegemoetkomt. In dit nieuwsbericht lees je op welke manier je bij de beste zorgpolis voor alternatieve geneeswijzen kunt uitkomen. Wij geven je graag een aantal handige tips. Verder lees je meer over het vergelijken van zorgverzekeraars en hun verschillende verzekeringen.

Bekijk deze punten om bij de beste zorgpolis voor alternatieve geneeswijzen uit te komen

Ben je op zoek naar de meest interessante zorgpolis voor alternatieve geneeswijzen? Dan zijn er drie belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden:
1. De maximale vergoeding die de zorgverzekeraar je op jaarbasis biedt
2. Het maximale bedrag dat per behandeling via deze zorgverzekeraar wordt vergoed
3. Welk type alternatieve therapieën wel of niet door de zorgverzekeraar worden vergoed

Het totale bedrag dat je jaarlijks vergoed krijgt, geeft een basisindicatie met betrekking tot hoe vaak je jaarlijks gebruik kunt maken van alternatieve geneeskunde. De dekking die per behandeling maximaal aan je wordt geboden, kun je het beste uitrekenen aan de hand van de maximale dekking per dag. Gemiddeld dekken zorgverzekeraars tussen de €30 en €40 euro per dag. Ga je hier overheen? Dan betaal je dat in ieder geval zelf. Het type alternatieve therapie dat jij wil ondergaan, dient vaak eerst goedgekeurd te zijn door je zorgverzekeraar. Zijn zij het ermee eens? Dan kan het zijn dat je een vergoeding ontvangt. Controleer dus altijd of je recht hebt op een vergoeding of niet, voordat je met een alternatieve therapie start.

Wanneer krijg je alternatieve geneeswijzen niet vergoed?

Het kan ook zo zijn dat een verzekeraar ervoor kiest om de alternatieve geneeswijzen helemaal niet te vergoeden. Het gaat dan vaak om bepaalde vormen van alternatieve geneeswijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een onderzoek in een laboratorium, een groepsbehandeling of een consult of behandeling met alternatieve geneeswijzen die niet medisch bedoeld is. Je hebt nog tot eind december 2021 om te beslissen voor welke zorgverzekering je kiest. Zorg er in ieder geval voor dat je jouw opties openhoudt en goed oplet of de zorgverzekeraar wel of geen alternatieve geneeswijzen vergoed.

Weet jij al welke zorgverzekeraar het beste bij je past?

Twijfel je nog voor welke zorgverzekeraar of welk type zorgverzekering je het beste kunt kiezen? Dan kan het je helpen om meerdere zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Op Zorgverzekerinq.nl hebben wij een handig en compleet overzicht voor je gemaakt, waardoor jij je keuze hopelijk makkelijker kunt maken. Je kunt zowel verschillende verzekeraars als verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Dit zorgt ervoor dat je keuzes kunt elimineren en uiteindelijk de beste opties voor je overblijven. Je kunt je huidige zorgverzekering tot 31 december 2021 opzeggen. Je hebt dan nog tot 1 februari 2022 de tijd om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar