mensen met schulden moeten naar de tandarts kunnen blijven gaan

Mensen met schulden moeten naar de tandarts kunnen blijven gaan

mensen met schulden moeten naar de tandarts kunnen blijven gaan
mensen met schulden moeten naar de tandarts kunnen blijven gaan

Mensen met schulden moeten naar de tandarts kunnen blijven gaan. Dat wil de Tweede Kamer, nu een motie van GroenLinks en de ChristenUnie over dit onderwerp is aangenomen.  De Kamer wil dat mensen met een schuld bij hun zorgverzekering niet meteen ook hun aanvullende zorgverzekering kwijtraken en om die reden niet meer naar de tandarts en de fysiotherapeut gaan.

Mensen met schulden moeten naar de tandarts kunnen blijven gaan; Kamer onderzoekt hoe probleem op  te lossen

In de praktijk zijn mensen die schulden opbouwen bij hun zorgverzekeraar ook hun aanvullende verzekering kwijt. Ze kunnen  daar pas weer een beroep op doen als de schulden bij de zorgverzekering zijn afgelost. Het aantal mensen met schulden neemt sinds het uitbreken van Covid-19 behoorlijk toe.  Dat zou betekenen dat door de schuldengolf waarvan sprake is mensen langdurig de zorg mijden vanwege de schuld die er is bij de zorgverzekering. De Tweede Kamer acht dat onwenselijk.

Iedereen heet recht op zorg

Volgen de indieners van de motie heeft iedereen recht op zorg. ‘Dat is geen luxe, maar bittere noodzaak’, zo liet de woordvoerder van GroenLinks weten. ‘Bovendien is het verstandiger nu in te grijpen. want op de langere termijn kunnen de kosten nog wel eens veel hoger zijn als dit probleem opgelost moet worden. De politieke partij noemt het ‘onacceptabel’ dat er zorgverzekeraars zijn die op basis van de financiën bepaalde  mensen uitsluiten van een verzekering, Het is overigens aan de tweede Kamer om te onderzoeken hoe dit probleem na het aannemen van de motie aangepakt kan worden.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Mail de nieuwe zorgpremies!

Zet de wekker en ontvang als eerste de nieuwe zorgverzekering premies

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar