Kunstalvleesklier mogelijk onderdeel basispakket zorgverzekering

kunstalvleesklier in basispakket

Goed nieuws; kunstalvleesklier mogelijk onderdeel basispakket zorgverzekering. De kunstalvleesklier die patiënten met diabetes type 1 zou kunnen helpen komt in de toekomst mogelijk in de dekkingen in de zorgverzekering. Dat stelt althans het Zorginstituut. Alleen een laatste onderzoek moet de doelmatigheid en effectiviteit van de kunstalvleesklier nogmaals aantonen. Nadat dit gebeurd is, zal het Zorginstituut een advies geven aan het ministerie van Volksgezondheid om de kunstalvleesklier definitief op te nemen in het basispakket. Reden voor juichen is dat nog niet. Want uiteindelijk kan dit namelijk nog wel enkele jaren duren.

Kunstalvleesklier mogelijk onderdeel basispakket zorgverzekering; laatste studie noodzakelijk

Het kunstorgaan is zo groot als twee telefoons. Het meet continu de bloedsuikerwaarde in het lichaam. De kunstalvleesklier heeft eveneens een koppeling met een pomp die indien nodig de juiste hoeveelheid hormonen, insuline en glucagon in bloed kan toedienen. Zo blijven de waarden in het bloed stabieler, waardoor klachten en compilaties bij patiënten minder kunnen worden en zelfs helemaal kunnen verdwijnen.

Eerste onderzoek was groot succes

Een eerste onderzoek met de kunstalvleesklier was in elk geval een groot succes. Dertig patiënten kregen in korte tijd een kunstalvleesklier en dat bleek een groot succes. Veel van de dertig mensen hadden al heel lang niet meer zo goed geslapen. De kunstalvleesklier kan een grote groep mensen helpen en zou voor mensen  kunnen betekenen dat ze niet telkens opnieuw de glucose waarden hoeven te meten, iets dat nu wel aan de orde is. Ook het spuiten van insuline zou dan tot het verleden gaan behoren.

Kasper de Wijs is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder zorgverzekeringen. Sinds 2012 schrijft hij over zorgverzekering, zorg in Nederland en gezondheid.

Daarom kiest Nederland voor Zorgverzekerinq.nl
  • Vergelijk eenvoudig 64 zorgverzekeringen voor een goede keuze
  • Vorig jaar stapten 1,1 miljoen mensen over: Stap ook over en bespaar tot € 642,-
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten. Altijd 14 dagen bedenktijd
Vergelijk & Bespaar tot € 650,- per jaar